avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Formulare actiune in instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Formulare actiune in instanta

Buna seara!
V-as ruga sa-mi dati sfaturi, punctual, la ce urmeaza:
Am probleme cu un vecin care are un loc intravilan , in spatele casei mele,folosit si pentru gradina de zarzavat.
1.Imprejmuirea proprietatii mele este facuta numai de mine deci gardurile sunt ale mele. Aceasta( vecina) in decursul anilor a plantat pomi( corcodusi, pruni, visini, nuci) la o distanta sub limita legala, adica intre 0,5-1 m de gard. Cu timpul au crescut si ajunsesera la un moment dat, pana pe acoperisul casei. Am avut discutii, pana la urma i-a tuns inspre mine pana la gard dar toamna frunzele ajung in jgheabul casei si cand scutura corcodusele unele din cele moi si stricate imi pateaza zidul. Resturile vegetale le-a depozitat pe langa bordura gardului astfel incat terenul l-a inaltat aproape cat bordura. Am acceptat pana acum dar nu mai vreau si i-am spus sa-i taie sau sa-i mute ( dar sunt prea mari) dar nu vrea. Am facut adresa la primarie si am explicat si asta si urmatoarele puncte si au venit sa constate raspunsul fiind in favoarea vecinei (<pomii sunt toaletati si nu deranjeaza>, vecina fiind consilier).
2. Acest loc are 2 iesiri la domeniul public. Una la soseaua principala care este langa intrarea in curtea lor iar cea de-a doua perpendiculata pe gardul meu de la drum ( ca laturile L) unde am intrarea principala si singura (pe o ulita).Deci si in fata curtii mele si in fata intrarii lor este domeniu public si ma mai folosesc temporar, sa parchez masina sau cand cumpar lemne( pana le tai si le car in curte). Imi reproseaza sa nu mai fac acestea in fata curtii lor...este legal ? Si ce trebuie sa fac?
3. Conducta mea de scurgere de la baie catre hazna a fost ingropata acum 30 ani pe un colt din terenul, actualmente al lui (atunci era al bisericii ramanand nerevendicat ) fiind mai scurt. Imi spune sa fac alta scurgere pe terenul meu, dar eu vreau sa o scot si sa o deviez pe terenul meu si nu ma lasa. M-a amenintat ca mi-o infunda. Poate sa faca acest lucru, fara raspundere?
Pentru acestea nu mai vreau sa-i tolerez randurile de pomi. Cam lunga povestea mea, dar am explicat ca sa se inteleaga mai bine.
Daca raspunsul primariei era tot in defavoarea mea adica sa fac o noua conducta, sa nu ma mai folosesc de terenul din ulita si sa accept pomii lui, daca nu imi convine, sa apelez in instanta. Ce ma sfatuiti sa fac?
Imi trecea prin minte sa apelez la instanta( nu am facut asta niciodata si nu stiu) doar cu pomii iar pentru celelalte sa apeleze ea la instanta.
Va multumesc pentru rabdarea de-a ma asculta si astept raspunsurile dv.
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 07:00, 27 August 2014
Daca sunteti hotarat sa deschideti actiune in instanta, va recomand sa va adresati unui cabinet de avocatura de unde ve-ti obtine toate informatiile legale privind drepturile si obligatiile vecinilor , precum si pasii pe care trebuie sa ii urmati pentru a va clarifica neplacerile avute cu vecina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict cu vecinul din cauza unor pomi alecurodica alecurodica Buna seara! As dori sa ma sfatuiti ,care sunt pasii de facut in urma a ceea ce o sa va spun. Locuiesc la curte si atat curtea cat si gradina sunt imprejmuite ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. locuiesc in bucurești la casă și în curte sunt ... gigagione gigagione Bună ziua. Locuiesc in București la casă și în curte sunt crescuți doi vișini sălbatici chiar pe traseul instalației de canalizare, apă pluvială și ... (vezi toată discuția)
Gard delimitare proprietăți vasile vaideanu vasile vaideanu Bună ziua,între mine și vecinul meu este un gard din beton(temelia) si tabla pe care vecinul meu la construit pe vremea când încă nu eram eu proprietar ... (vezi toată discuția)