avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Relatia cu autoritatile Daune accident in Italia
Discuție deschisă în Relatia cu autoritatile

Daune accident in Italia

Buna ziua...in luna august 2014 am avut un accident cu masina in Italia, un cetatean italian asigurat la Unipol a intrat in lateral, in timp ce sotul meu conducea, si ne-a avariat destul de serios masina. Noi nu am suferit traumatisme fizice, de aceea nu am solicitat salvarea. Am chemat carabinerii, acestia au intocmit un proces verbal care a ramas la ei si mie mi-au dat o foaie cu datele celui care ne-a lovit. Masina am lasat-o in Italia, noi fiind nevoiti sa revenim in tara ( concediul a luat sfarsit). Cand cineva s-a interesat din partea noastra la Unipol, acestia sustin ca nu il gasesc pe soferul care ne-a lovit in baza lor de date. Imi puteti spune ce este de facut in acest caz? Avem la masina doar asigurare RCA la Asirom, iar carabinerii au stabilit ca cel care ne-a lovit este vinovatul.
:sorry:
Adresati o cerere scrisa in limba italiana si sa va raspunda in scris.
Asiguratorii o cam dau aiurea de fel...ca sa nu plateasca sau sa intarzie platile...
Pai...am trimis pe cineva care vorbeste limba italiana ca sa se intereseze la Unipol...si ei asa i-au raspuns...
va multumesc pt raspuns
Buna ziua,

In primul rand, ar trebui sa incercati sa faceti rost de la politia italiana de actele intocmite cu ocazia accidentului.
Cererea de despagubire puteti sa o adresati si reprezentantei de despagubiri din Romania a asiguratorului din Italia sau catre BAAR, in anumite conditii. Puteti sa gasiti mai multe informatii in Directiva 2000/26/CE si pe site-ul BAAR:

[ link extern ]

Fie asiguratorul sau reprezentanta de despagubiri ori BAAR ar trebui sa va despagubeasca, in functie de situatia Dvs. concreta.
Succes!
Fiecare firma de asigurare de pe teritoriul UE (deci si Italia) are un corespondent in Romania. Este obligatoriu, si aceasta obligatie este respectata. Ar trebui sa incepeti formalitatile in Romania, fiind cetatean roman.

Alte discuții în legătură

Renta viagera in dreptul civil italian risnovean mihaela risnovean mihaela Buna ziua, Sunt interesta de particularitatile contractului de renta viagera in legislatia italiana, unde as putea gasi informatii despre acest ... (vezi toată discuția)
Deduceri impozit in italia vio6800 vio6800 Sotia lucreaza cu acte legale in Italia (badanta) de 6 ani ,pentru a beneficia de deducerile la impozit vrea ca sa depuna acte pentru noi membri familiei care ... (vezi toată discuția)
Sociatate agricola in noul cod civil manole silviu manole silviu In Codul Civil italian, exista termenii \"Intreprindere agricola\" si \"intreprinzator agricol\". In noul Cod Civil romanesc, exista ceva echivalent? ... (vezi toată discuția)