Incerc sa fac o traducere asupra celor reproduse de @manole silviu. Nu stiu daca am sa ma descurc cu toti termenii, insa pot fi corectata, acolo unde este cazul. :)
Capitolul II
Intreprinderea agricola
Sectiunea I
Dispozitii generale
Art. 2135 (1).
Intreprinzatorul agricol
Se numeste intreprinzator agricol acela care exercita una din urmatoarele activitati: cultivarea terenurilor, silvicultura, cresterea animalelor si activitatile conexe.
Pentru cultivarea terenului, pentru silvicultura si cresterea animalelor activitatile directe sunt indreptate catre ingrijirea si dezvoltarea unui ciclu biologic sau a unei faze necesare in cadrul acestuia, in functie si de specia plantelor sau animalelor care beneficiaza de sol, padure, apele dulci, salmastre sau marine.
Prin aceasta se intelege exercitarea de catre investitorul agricol a unor activitati conexe, care vizeaza manipularea, depozitarea, prelucrarea, comercializarea si dezvoltarea produselor obtinute în principal din cultivarea terenului, a fondului forestier sau efectivului de animale, precum si activitatile care vizeaza furnizarea de bunuri sau servicii, in primul rand prin utilizarea de echipamente sau resurse ale societatii, in mod normal folosite in activitatile desfasurate in agricultura, inclusiv activitati de dezvoltare a zonei, patrimoniului rural si forestier, sau oferte de cazare si ospitalitate, asa cum sunt ele definite de lege.
Art. 2136
Imposibilitatea de a pune in aplicare normele privind inregistrarea.
Normele referitoare la inregistrarea societatilor nu se aplica intreprinzatorilor agricoli, cu exceptia cazului in care acestea sunt prevazute la articolul 2200.