avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... FACTURA TINE LOC SI DE CONTARACT
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

FACTURA TINE LOC SI DE CONTARACT

Am o factura cu semnatura de primire din partea cumparatorului, pe care scrie "prezenta constituie contract, penalizare 1% zi intarziere".
Tine loc de contact?
Poate fi dat in judecata pt recuperarea ceantei?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 14:56, 19 Mai 2009
Din punctul meu de vedere daca date din factura contin date specifice ale unui contract, ea poate fi asimilata acestuia.
Dar atentie, nu tine loc de contract. Ea poate reprezenta doar un inceput de dovada ca aveti o conventie legal constituita, ceea ce va poate indreptati sa incepeti recuperarea creantei, chiar daca nu este semnata de catre reprezentantul legal al societatii debitoare, chiar daca ati facut specificatii de natura celor enuntate de d-voastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot recupera debitul? juridic dana juridic dana Situatia se prezinta astfel: Sunt 4 facturi emise catre un client, in baza carora s-a livrat marfa. Intre parti nu exista contract de vanzare-cumparare. ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante, fara contract de vanzare-cumparare Ionescu.carina Ionescu.carina O firma ne datoareaza o suma mica, aprox. 15000 ron. Mentionez ca nu am incheiat cu aceasta un contract de vanzare-cumparare, documentele si corespondenta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ... va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat ! liv.savu liv.savu :( Sunt administrator la o firma si am probleme cu o clienta prost platnica .... mai exact este vorba de o individa care are un magazin si careia i-am vandut ... (vezi toată discuția)