avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general salariile denominate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

salariile denominate

Spuneti-mi, va rog, la denominarea salariilor brute se aplica art. 3 sau art.4 din O.U. 47/2005?Este vorba de salariile de la o societate privata.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: apdeit , utilizator 16:05, 22 Iulie 2005
Aplici art. 3.
Art. 4 se refera la politisti, demnitari publici, magistrati, pensii si somaj.
Multumesc! Si eu am interpretat la fel, dar am avut cateva discutii in contradictoriu si aveam nevoie sa mai aflu o parere.
Cu placere.
La art. 4, exact dupa cum e formulat inceputul - sunt exceptiile "Prin exceptie de la prevederile art. 3...", iar de obicei exceptiile sunt prevazute in mod expres si limitativ, ca in cazul acesta. Exista o formulare destul de ambigua in art. 4: "altor categorii de personal prevazute de lege" - insa avand in vedere ca in acest articol ordonanta se refera la veniturile pe care le primesc persoanele respective de la bugetul de stat, aceste "categorii de personal prevazute de lege" sunt tot bugetari.
Bafta ;-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii iunie 2005 - denominare Cum se face statul de plata pe luna iunie 2005 ? In lei vechi, noi,... poate euro ? Dar declaratiile la casa de pensii si somaj? (vezi toată discuția)
Autorizatie de procurare a armelor letale - nelamuriri, legea nr. 295/2004 taruhidis taruhidis Caut lamuriri cu privire la art. 15 alin.1 lit. b din lg. nr. 295/2004 :\\"b) dovedesc necesitatea procurarii armelor, in functie de destinatia acestora, prin ... (vezi toată discuția)
Interpretarea art. 112 din legea 188/1999 privind statutul functionarilor publici Costin_ru Costin_ru Avand in vedere cele doua articole din Legea nr. 188/1999, as dori opinia dvs in interpretarea acestora, tinand cont de faptul ca se doreste modificarea ... (vezi toată discuția)