avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Nesemnarea actelor de executare silita emise de ANAF
Discuție deschisă în Executare silită

Nesemnarea actelor de executare silita emise de ANAF

Buna ziua,

Urmeaza sa fiu executat silit de catre ANAF din cauza unei creante civile reprezentatnd cheltuielile de scolarizare in domeniul militar. De asemenea imi planuiesc sa plec in Franta pentru continuarea studiilor. In Romania nu mai am niciun cont sau vreo proprietate deci nu are pe ce sa mi se puna proprire. Din cate am inteles voi fi declarat in insolvabilitate si in fiecare an ANAF-ul va emite un act de executare silita care va fi trimis prin posta la adresa mea din Romania. In cazul in care nu semnez acel act de executare silita deoarece nu sunt in tara, deci nu il iau la cunostinta, perioada de prescriptie de 3 ani se va reseta sau nu?

Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 15:38, 27 August 2014
Nu dvs. (prin a semna sau a nu semna) puteti influenta curgerea/intreruperea prescriptiei.
In plus, nu este clar ce anume trebui sa semnati - fiscul oricum emite somatii si titluri executorii, pe care are obligatia de a le comunica.
Ma refeream la aceste somatii de plata care vor fi trimise prin posta. Nu trebuie luate la cunostinta? Deci sa inteleg ca daca eu nu pot influenta cu nimic, aceasta datorie nu se va prescrie niciodata, pentru ca din cate am inteles eu, ANAF-ul va emite in fiecare an un act de executare silita care va reseta perioada.
Exact, nu puteti influenta cu nimic stingerea datoriei. Cata vreme anaf-ul isi va face treaba, datoria nu se va prescrie, indiferent ca dvs. semnati sau nu documente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neluarea somatiilor de plata la cunostinta intrerupe termenul de prescriptie? anonimous1234 anonimous1234 Buna ziua, Sunt executat silit de către ANAF și muncesc in strainatate. Neavând niciun bun sau cont în România, în momentul de fata ANAF nu prea are ... (vezi toată discuția)
Cand si in ce conditii se prescrie o datorie la o firma de recuperare creante? antieos antieos Buna ziua! Am facut prin 2002 un imprumut la [EDITAT] pe numele meu, dar banii au fost utilizati de catre tatal meu, cu conditia ca el va plati ... (vezi toată discuția)
Prescriptie, executare silita, cheltuieli de scolarizare anonimous1234 anonimous1234 Buna ziua, As avea o intrebare referitor la perioada de prescriptie a unei executari silite. Mi-am depus demisia din armata in 2014 si am plecat in ... (vezi toată discuția)