avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neplata pensiei alimentare

Fostul sot nu a trimis sotiei pensia alimentara de 2 luni de zile ptr. baiatul lor. Pensia alimentara este stabilita printr-o hotarare judecatoreasca si este definitiva si irevocabila. Unde trebuie sa se adreseze mama baiatului ?
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 15:12, 28 August 2014
La un executor judecatoresc.
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Oricum, se pot face in aceasli timp si executarea silita prin intermediul unui executor judecatoresc, si plangere penala pentru abandon de familie.
Daca are venituri sau realizeaza venituri in mod legal, atunci veti rezolva mai repede cu executorul judecatoresc.
prin executor (daca tatal are bunuri sau venituri urmaribile) se pot recupera banii - insa executorul trebuie platit, urmand a recupera banii de la cel executat

prin plangere penala nu se recupereaza banii datorati - insa tatal se poate speria de perspectiva unui dosar penal si poate plati din proprie vointa (insa tot asa - o luna da, 2 nu)

in functie de situatie apelati la una, la ambele sau la nici una dintre solutii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon de familie. când se formulează plângerea penală? Monica1606 Monica1606 Buna Ziua!am divortat in februarie 2016 si pana in ianuarie 2017 fostul sot nu a platit pensie alimentara,am facut plangere pe ala si dupa 6luni primesc prin ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara- cum pot recupera pensia restanta ? roxanaioana2013 roxanaioana2013 buna ziua.mam divortat in 2011,in urma casatoriei a rezultat un minor....instanta a decis ca tatal copilului sa dea pensie alimentara 170 ron.de atunci si pana ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara nina1974 nina1974 Buna ziua Din martie de când am divortat fostul sot nu mi-a platit pensia alimentara la copii. Ce trebuie sa fac? Il dau in judecata? (vezi toată discuția)