avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Abandon de familie. Când se formulează plângerea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Abandon de familie. Când se formulează plângerea penală?

Buna Ziua!am divortat in februarie 2016 si pana in ianuarie 2017 fostul sot nu a platit pensie alimentara,am facut plangere pe ala si dupa 6luni primesc prin posta un.raspuns de genul " trebuia sa faceti plamgerea in primele 3luni de neplata" mi se pare ridicol si absurd, adica dupa 1an de rea vointa a neplatei pensiei mi se da raspunsul acesta,jn fine l am executat si am primit din urma dar acum nu mai plateste tot din rea vointa,ce pot face?il pot reclama iar pentru neplata pensiei ?multumesc
Ultima modificare: Marți, 26 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 23:51, 25 Septembrie 2017
Buna seara
La fiecare 3 luni trebuie sa formulati PLANGERE PENALA pentru abandon de familie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da , puteti formula plangere penala din nou daca nu a platit 3 luni pensia de intretinere, insa daca spuneti ca ati recuperat pensia de intretinere restanta prin executare silita, inseamna ca debitorul realizeaza venituri si prin urmare aveti posibilitatea popririi venitului lunar realizat tot prin intermediul executorului judecatoresc.
Art. 378 n. c.pen.
Abandonul de familie
(1) Săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere, faţă de cel îndreptăţit la întreţinere, a uneia dintre următoarele fapte:
..........................................
c) neplata, cu rea-credinţă, timp de 3 luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească,se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Răspunsul pe care l-ați primit este foarte corect, deoarece plângerea ați formulat-o tardiv.
Dar nu vă înțeleg de ce vreți neapărat sa-l băgați la pușcărie pe tata copilului`?!
Plângerea penală este pentru a priva un om de libertate, și nicidecum pentru a recupera o creanță.
Pentru recuperarea restanțelor aveți procedura civilă de executare silită.
Dacă tata/mama intră în pușcărie, nu va mai realiza venituri, și nu veți mai putea primi bani nici prin executare silită pe cale civilă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se poate face????? dana 50 dana 50 Prietena mea a divortat de sotul ei acum un an,i-au fost incredintati ei trei copii minori iar sotul urma sa plateasca in fiecare luna o pensie alimentara de ... (vezi toată discuția)
Drepturi si obligatii ale pensiei alimentare pentru minor Adelina.1988 Adelina.1988 As dorii sa stiu ce pot face in cazul in care tatal fetitei mele nu a platit pensia alimentara de mai bine de 10 luni...cum pot recupera banii care ii revin ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentară neplătită Tofan Mirela Tofan Mirela Am divorat acum 9 luni iar fostul se sustrage de la plata pensiei pt fata ce pot face eu avand dom in alt jud (vezi toată discuția)