avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Fotografierea fara acordul persoanei si postarea in ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Fotografierea fara acordul persoanei si postarea in retelele de socializare

Care sunt consecintele pe care la va suporta cineva care fotografiaza persoane fara acordul acestora si posteaza fotografiile pe retelele de socializare? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cire2014 , utilizator 19:20, 27 August 2014
poate fi obligat sa plateasca despagubiri.
Depinde unde sunt facute. Intr-un spatiu public se poate fotografia orice persoana. N-am auzit pana acum de cineva care a primit vreo despagubire pentru ca a fost fotografiat.
Au fost facute intr-un spatiu public, da. Dar nu intr-un cadru larg ci chiar numai acea persoana iar apoi au fost postate pe un site de socializare fiind lasate publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fotografii in spatiu proprietate privata Christiananca Christiananca Buna ziua,este legal a se face publice,fara acordul meu, fotografii facute in incinta proprietatii mele private? Pot cere retragerea fotografiilor de pe ... (vezi toată discuția)
Postarea fotografiilor (in care apar copii) pe facebook MihaiDamas MihaiDamas Pe Facebook sunt postate o multime de fotografii ale copiilor care frecventeaza gradinita, scoala, sub diverse forme: jocuri, serbari, reclama gradinitei, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! exista un site de socializare unde cineva mi-a postat ... GeorgeTo GeorgeTo Buna ziua ! Exista un site de socializare unde cineva mi-a postat Nr de tel și poza de profil fara voia mea . Problema este că administratorul acelui site ... (vezi toată discuția)