In urma anularii de catre un mostenitor a certifcatului de mostenitor, tatal meu a fost condamnat sa plateasca suma x.
Mentionez ca anularea a fost ceruta de urmasii nedelicati ai sorei tatauli meu care isi primise deja partea din mostenire si care au cerut a 2 a oara mostenirea, fiind siguri de rezultat caci nu sint documente prin care sa se demonstreze ca sora isi luase deja partea (sora fiind decedata si stranepotii ii intineaza memoria facind cereri care ar face-o sa se scolae din groapa de indignare).
Tatal meu are 75 de ani si singura sa resursa este o pensie de fost muncitor de 25 de ani in mediul toxic. Deci el trebuie sa le dea acestor ticalosi care ar trebui sa se duca sa munceasca decit sa stoarca niste batrini cinstiti si necajiti cea mai mare parte din pensie ? Cum se poate sustrage de la porpirea pe pensie ?
In seranta ca apelul i-ar fi favorabil desi el nu mai are nici forta nici banii sa-l faca, poate sa faca apel ( sa-si pastreze o cale descisa) ca dupa aia sa-l retraga pur si simplu daca nu mai are forta sa-l continuie, fara sa poata altera hotarirea din prima instanta ?
Va multumesc in numele acestor doi batrini persecutati la batrinete de niste persoane lacome de bani si fara scrupule
pot exercita caile de atac in acel termen de 15 zile...
si cu o contestatie la executare de-ar face, nu cred ca ar rezolva problema. cand ai de platit o sulta, nu prea ai ce face.
Daca se promoveaza apelul si apoi se renunta la judecarea lui se pot antrena in plus alte cheltuieli de judecata pe care partile adverse le pot solicita ( onorar avocat, alte cheltuieli de deplasare, etc) Daca hotarirea pronuntata de instanta devinde definitivba si irevocabila ( fie prin neapelare, fie in urma solutionarii apelului- sau daca se renunta la judecarea lui) atunci tatal dvs. este obligat sa plateasca. In caz contrar creditorii pot apela la un executor judecatoresc caz in care pot aparea cheltuieli suplimentare.
Daca nu exista probe (acte notariale,martori) este greu, daca nu chiiar imposibil de demonstrat.Apelul nu reprezinta decat o amanare inutila a unei cauze pierdute.Consultati un avocat, care in urma studierii dosarului ,va poate lamuri asupra sanselor de a castiga/pierde in proces.
Nu exista vreo cale legala care sa-l scuteasca pe tatal d-voastra de la executarea unei hotarari judecatoresti ramasa definitiva si irevocabila.
Dar asa cum rezulta din cele spuse de d-voastra. aveti doar o hotarare data in prima instanta. Solicitati asistenta unui avocat, iar daca tatal nu are surse de venit care sa-i poata da posibilitatea de a-l plati, faceti o cerere la barou pentru asistenta din oficiu, dovedind situatia grea financiara a tatalui.
Doamna, noi nu suntem aici sa invatam pe careva sa incalce legea... Ce ati vrea sa va spunem, sa mergeti sa le dati in cap creditorilor ca sa nu mai aiba tatal cui plati?
Atitudinea asta de a arunca invective la adresa unor oameni care nu stim cum au procedat, in paralel cu faptul ca ne intrebati cum sa incalcati legea mai bine... la ce idee credeti ca ne poate duce???
Va rog ca pe viitor sa nu mai folositi cuvinte urate, chiar eufemistic, la adresa unor persoane prezente sau nu pe forum... Fara scrupule imi pare orice om care nu stie cum sa caute a incalca legea mai bine... ne intrebati cum sa faca tatal sa se comporte similar cu cei pe care ii acuzati...