In urma anularii de catre un mostenitor a certifcatului de mostenitor, tatal meu a fost condamnat sa plateasca suma x.
Mentionez ca anularea a fost ceruta de urmasii nedelicati ai sorei tatauli meu care isi primise deja partea din mostenire si care au cerut a 2 a oara mostenirea, fiind siguri de rezultat caci nu sint documente prin care sa se demonstreze ca sora isi luase deja partea (sora fiind decedata si stranepotii ii intineaza memoria facind cereri care ar face-o sa se scolae din groapa de indignare).
Tatal meu are 75 de ani si singura sa resursa este o pensie de fost muncitor de 25 de ani in mediul toxic. Deci el trebuie sa le dea acestor ticalosi care ar trebui sa se duca sa munceasca decit sa stoarca niste batrini cinstiti si necajiti cea mai mare parte din pensie ? Cum se poate sustrage de la porpirea pe pensie ?
In seranta ca apelul i-ar fi favorabil desi el nu mai are nici forta nici banii sa-l faca, poate sa faca apel ( sa-si pastreze o cale descisa) ca dupa aia sa-l retraga pur si simplu daca nu mai are forta sa-l continuie, fara sa poata altera hotarirea din prima instanta ?
Va multumesc in numele acestor doi batrini persecutati la batrinete de niste persoane lacome de bani si fara scrupule
Multumesc tuturor pentru raspunsuri si mai ales nu am intentionat sa soghez pe nimeni, dar uneori se mai intimpla, este adevarat rar, ca justitia umana sa fie injusta fara voie ....caci "errare humanum est"
Si mai ales cind mama face doua accidente cerebrale socata de ce se intimpla : sa pierzi cind spui adevarul si sa cistige cel care minte nu este usor de digerat.
Martori sint. Pot ei inclina balanta in favoare adevarului ?
Cit la suta i se va retine din pensie, admitind ca are si el nevoie sa se hraneasca, etc ?
Va multumesc pentru raspuns. Fiind data situatia lui financiara, nu are casa, are numai o pensie modestase poate recurge la cererea catre barou pentru asistenta din oficiu. Trebuie luata o cerere tip de la barou sau este suficienta o cerere intocmita de tata ? In cit timp s-ar da raspunsul ?