avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este infractiune sau nu?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este infractiune sau nu?

Daca circuli cu ITP expirat, ti se face dosar penal? In baza carei legi?
A patit un prirten de-al meu, care avea o masina inmatriculata in Bulgaria si avea ITP expirat. In romania i-au facut dosar penal, in loc sa-i ridice talonul si atata.

Este legal, se fac dosare penale pentru ITP expirat? In ce baza legala?
Cel mai recent răspuns: Imparatul , utilizator 23:44, 27 August 2014

ART. 334 c.p.
Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat
(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(3) Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
~ Conținut șters la cerere ~
Cu toata stima pentru documentarea dvs amanuntita dar nu este interpretarea mea, am avut dosar pe acest tipic si infractiunea asta se retine.
Este interpretabila la maxim, acest articol. Chiar pe asta s-au bazat procurorii cred.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numere provizorii expirate amigobz amigobz Bună seara.Întrebarea mea este despre circulaţia pe un drum public al unui vehicol cu numere provizorii expirate după noul cod penal. Vă mulţumesc. (vezi toată discuția)
Conducere scuter fara permis hany_2220 hany_2220 buna ziua.am condus un scuter fara permis de conducere si neinmatriculata ,ghinionul meu a fost sa ma aleg cu un dosar penal .as vrea sa stiu ce se poate ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni posibile ioana_livia ioana_livia buna seara. o persoana conducand cu numere rosii expirate la masina, a fost prins in trafic. I s-a facut dosar. ce sanctiuni poate primi? Multumesc (vezi toată discuția)