Undeva in Brasov mi s-a luat carnetul pentru neacordare de prioritate rezultata doar cu pagube materiale .Vreau sa stiu la cate zile de suspendare ma astept si daca trebuie sa sustin examen de testare pentru a recupera carnetul de sofer.Unde sa intreb la inspectorat?
In PV scrie ca nu am acordat prioritate la trecerea biciclistului,intrand in coliziune rezultand avarierea vehiculelor (prioritate de dreapta) Nu au rezultat victime omenesti .
OUG 195/2002
Art 101 (3) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a III-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 60 de zile savarsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a urmatoarelor fapte:
a) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depasirea sau trecerea la culoarea rosie a semaforului, daca prin aceasta s-a produs un accident de circulatie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
Ce nu am inteles eu din discutia noastra este daca voi fi obligat la sfarsitul perioadei de pedeapsa sa sustin examen pentru recuperarea permisului sau nu.
Permis
danut86
buna,mia fost suspendat permisul pentru 60 de zile pt o tamponare,,au trecut de atunci 3 luni jumate,de unde pot sami ridic permisul si daca trebuie sa dau ... (vezi toată discuția)