Buna seara. Am imputernicit o dna avocat din Bucuresti sa ma reprezinte in divort in Romania, eu fiind stabilita in strainatate. Divortul este de comun acord, ambii soti i-am trimis dnei imputernicire pt a ne reprezenta in instanta. Am platit deja onorariul cerut, contractul de colaborare a fost semnat, dupa care mi-a comunicat ca '' a trimis'' cererea in instanta, iar pana la aceasta data ( de pe 10 august pana pe 27 august), mi-a spus ca nu a primit niciun raspuns cu data primei infatisari la divort. Este posibil asa ceva?? Pot trece 2 saptamani ca instanta sa dea primul termen?? Din cate stiu, primul termen se comunica in ziua depunerii cererii.. Ma gandesc, fiind vorba de judecatoria Bolintin Vale, iar dna avocat din Bucuresti, sa dureze mai mult?? Si nu am inteles ce inseamna '' cererea este trimisa'', nu e normal sa o depuna dumneaei personal in loc sa o trimita? Se poate trimite prin...posta??Va intreb pe dvs, domnilor avocati, pentru ca dansa spune ca este in vacanta de o saptamana si nu-mi raspunde la indoielile mele. Sunt atat de ingrijorata...imi este teama de o frauda :( Dvs, ce parere aveti?
Da,actiunea in instanta se poate depune si prin posta,nu numai personal sau prin avocat. Nu ati putut afla inca primul termen,deoarece dosarul se afla in procedura prealabila , iar termenul in recomandare este aleatoriu, ales de catre computer. Procedura civila s-a modificat, iar termenul nu se mai da neaparat la depunerea dosarului, ci poate fi aflat si ulterior. Si da,este inca vacanta judecatoreasca. Nu aveti motive de ingrijorare! Succes!
Procedura s-a schimbat si nu mai este cum era.
Legea zice ca s-a simplificat si accelerat dar de fapt s-a incetinit.
Au reusit sa faca avocatul sa nu mai aiba niciun control efectiv fata de cum era inainte pe aceste aspecte...
Puteti intra pe just.ro, portalulu instantelor de judecata, selectati zona de care apartineti dupa care pe dosare, acolo introduceti numele si va da negru pe alb. Nu mai aveti nevoie de nr de dosar il veti afla din momentul in care introduceti numele.