Buna ziua,
am o nelamurire, legata de concediu paternal, am citit ca pe perioada concediului paternal CIM-ul poate fi suspendat din initiativa angajatului dar totodata pentru acesta perioada angajatul este platit din fondul de salarii al unitatii. Nelamurirea mea este : cum sa il platim daca are CIM-ul suspendat?
Va multumesc
1. Art.51 C.mun.
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, in urmatoarele situatii:
...
c) concediu paternal;
..
2. Legea 210/1999
Art. 2
(1)În cazul în care titularul dreptului la concediu paternal este asigurat în cadrul sistemului asigurărilor sociale de stat, el are dreptul la un concediu paternal plătit de 5 zile lucrătoare.
(2)Concediul paternal se acordă la cerere, în primele 8 săptămâni de la naşterea copilului, justificat cu certificatul de naştere al acestuia, din care rezultă calitatea de tată a petiţionarului.
(3)Indemnizaţia pentru concediul paternal se plăteşte din fondul de salarii al unităţii şi este egală cu salariul corespunzător perioadei respective.
Concediu paternal
flocanelu
Buna ziua.
Fiul meu este angajat si se afla in concediu paternal cele 5 zile + 10 zile in urma obtinerii atestatului pentru cursul de puericultura.
Daca in ... (vezi toată discuția)