avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu paternal - CIM suspendat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu paternal - CIM suspendat

Buna ziua,
am o nelamurire, legata de concediu paternal, am citit ca pe perioada concediului paternal CIM-ul poate fi suspendat din initiativa angajatului dar totodata pentru acesta perioada angajatul este platit din fondul de salarii al unitatii. Nelamurirea mea este : cum sa il platim daca are CIM-ul suspendat?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:04, 28 August 2014
1. Art.51 C.mun.
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, in urmatoarele situatii:
...
c) concediu paternal;
..

2. Legea 210/1999
Art. 2
(1)În cazul în care titularul dreptului la concediu paternal este asigurat în cadrul sistemului asigurărilor sociale de stat, el are dreptul la un concediu paternal plătit de 5 zile lucrătoare.

(2)Concediul paternal se acordă la cerere, în primele 8 săptămâni de la naşterea copilului, justificat cu certificatul de naştere al acestuia, din care rezultă calitatea de tată a petiţionarului.

(3)Indemnizaţia pentru concediul paternal se plăteşte din fondul de salarii al unităţii şi este egală cu salariul corespunzător perioadei respective.

~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu paternal-suspendarea contractului individual de munca nicolae77 nicolae77 buna ziua, am urmatoarea intrebare: imi poate suspenda angajatorul contractul de munca desi am dus certificatul de nastere si atestat de puericultura? (vezi toată discuția)
Curs puericultura comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, An un coleg (salariat) care vrea sa faca cursul de puericultura ( sotia este inca insarcinata) As dori sa stiu cu va fi inregistrat in Revisal, ... (vezi toată discuția)
Concediu paternal flocanelu flocanelu Buna ziua. Fiul meu este angajat si se afla in concediu paternal cele 5 zile + 10 zile in urma obtinerii atestatului pentru cursul de puericultura. Daca in ... (vezi toată discuția)