avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... curs puericultura
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

curs puericultura

Buna ziua,
An un coleg (salariat) care vrea sa faca cursul de puericultura ( sotia este inca insarcinata)
As dori sa stiu cu va fi inregistrat in Revisal, pontaj, care este procedura de lucru, se suspenda cumva CIM pe perioada de concediu paternal? ci-l plateste?
Orice informatie ma va ajuta.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:34, 6 Aprilie 2016
1. Art. 51 C.mun.
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, in urmatoarele situatii:
....
c) concediu paternal;
....

Asadar, daca se decide suspendarea c.i.m. pe durata concediului paternal , acest lucru se va opera in REVISAL in termen de 20 de zile lucratoare de la data suspendarii.


2. Legea nr.210/1999
Art. 2
(1) In cazul in care titularul dreptului la concediu paternal este asigurat in cadrul sistemului asigurarilor sociale de stat, el are dreptul la un concediu paternal platit de 5 zile lucratoare.
(2) Concediul paternal se acorda la cerere, in primele 8 saptamani de la nasterea copilului, justificat cu certificatul de nastere al acestuia, din care rezulta calitatea de tata a petitionarului.
(3) Indemnizatia pentru concediul paternal se plateste din fondul de salarii al unitatii si este egala cu salariul corespunzator perioadei respective.
Multumesc.
Dar daca are cursul de puericultura nu beneficiaza de zile mai multe ,stiam de inca 10 zile, deci 15 zile in total, este corect sau nu? Iar daca CIM se suspenda , cum ii calculez indemnizatia? ii fac stat de plata pentru acele zile, chiar daca CIM este suspendat? Aici imi este cam neclar.
Mulrumesc
Daca are un astfel de curs, atunci tatal beneficiaza de 15 zile lucratoare de concediu paternal.

Indemnizatia pentru concediul paternal se plateste din fondul de salarii al unitatii si este egala cu salariul corespunzator perioadei respective.

Adica, calculati salariul pe o zi lucratoare si apoi inmultiti cu 15.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu tata dupa nasterea copilului GabriellaS GabriellaS Buna ziua, La cate zile de concediu are dreptul tatal, dupa nasterea copilului? Are acest drept si daca firma nu are un Contract Colectiv de Munca? Cererea ... (vezi toată discuția)
Legea 210/1999 a concediului paternal sebi30 sebi30 Am rugamintea sa ma luminati si pe mine. Sunt cadru M.A.I. Doresc sa stiu cum se aplica aceasta lege in cazul in care am obtinut si un certificat prin care ... (vezi toată discuția)
Concediu paternal-suspendarea contractului individual de munca nicolae77 nicolae77 buna ziua, am urmatoarea intrebare: imi poate suspenda angajatorul contractul de munca desi am dus certificatul de nastere si atestat de puericultura? (vezi toată discuția)