avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare grade
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare grade

Buna ziua,
vreau sa va intreb dupa Expert clasa 1 grad profesional principal care e urmatoarea treapta si ce conditii trebuiesc indeplinite ; adica va fi Expert grad profesional superior sau se trece la Consilier ? Doresc sa particip la un concurs unde teoretic indeplinec conditia de participare si la Consilier grad superior ( 9a ani vechime) dar si Expert grad principal ( 5 ani vechime) si incerc sa ma luminez in sensul ca as opta pentru Expert grad principal acum ca sunt 2 locuri si sanse mai mare de a intra si pe urma in timp sa avansez spre Consilier grad superior unde am inteles ca e salariul mai mare ; apropo cam ce diferenta e intre un Expert grad principal si un Consilier grad superior , ambii clasa 1 , nu neaparat in cifre dar procentual .
Multumesc anticipat,
Daniel
Cel mai recent răspuns: dragota , utilizator 14:18, 6 Noiembrie 2014
Foarte simplu :dupa 3 ani de expert principal se promoveaza pe expert superior .
gradele profesionale sunt debutant,asistent,principal,superior
Inspector,Consilier,Expert sunt functii asemanatoare depinde de Compartimentul unde lucrezi .Salariile se platesc in functie de gradele profesionale .Expert superior este egal salariu cu Consilier superior si cu Inspector superior.
Expert principal cu Consilier principal si cu Inspector principal si asa mai departe.
Denumirea functiei o faci dupa compartiment.
De ex.la impozite si taxe ai la venituri Consilieri si la urmarire creante inspectori.
la comp.resurse-umane sunt Inspectori,la asistenta sociala consilieri ,la informatica ai experti.
Exista in legi din perioada 2000-2007 cum se denumesc functiile in compartimente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare in clasa roxanas roxanas referent III, grad superior ,tr.1 salariu de incadrare 1054 lei, spor de vechime 25%(264 lei) in ce functie promoveaza ca urmare a promovarii examenului in ... (vezi toată discuția)
Promovare in grad profesional Ely - Nuti Ely - Nuti În urma absolvirii facultăţii, în anul 2007 luna octombrie am fost încadrată din funcţia publică de referent clasa III grad profesional superior ... (vezi toată discuția)
Salariul de incadrare cameliamaria75 cameliamaria75 Am tot scris in acest forum in legatura cu transformarea postului de la contractual la functionar public in administratie publica.Acum am fost incadrata ... (vezi toată discuția)