avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Preluare firma......
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Preluare firma......

am si eu o intrebare ,ce trebuie sa fac ca sa pot prelua o firma fara datorii si inchis temporar pt ca nu are activitate ,ma intereseaza ce acte am nevoie ce taxe trebuie sa platesc si daca este necesar ca sa merg la notar pt a preula firma respectiva.
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 14:43, 20 Mai 2009
Va puteti duce si la un notar daca vreti sau la un avocat.Dar cel mai bine faceti un drum pana la registrul comertului si solicitati acolo toate informatiile necesare.
Mai intai este nevoie ca actualii asociati ai firmei sa depuna la ORC o declaratie de reluare a activitatii.
Ulterior puteti face cesiunea partilor sociale, in baza unei hotariri AGA a asociatilor prezenti, chiar si la Biroul de consultanta din cadrul ORC (costurile sunt mult mai reduse decat la notar)
Aceasta firma este suspendata temporar?....Daca da , cand se termina perioada de suspendare faceti o cerere prin care sa reluati activitatea.Aceasta tb sa o faca actionarii....seface pe baza unei HGA prin care se solicicita preluarea activitatii.Dupa care seface cesiune de actiuni printr-un notariat sau avocat sau biroul de la ONRC.Aceasta este alegerea Dmv
da aceasta firma este suspendata temporar pt ca din cate am inteles nu avea activitate de anul trecut.unul dintre asociati a decedat anul trecut iar celalalt nu se pricepe sa zicem asa la afaceri si vrea sa mi-o dea mie si sa-l transcriem pe numele meu.exizta sansa de a plati separat si pt asta?
In cazul in care unul dintre asociatii firmei este decedat, ar trebui ca mai intai se se aplice clauza privind continuarea activitatii societatii cu mostenitorii.
Chiar daca veti face cesiune doar pentru partile sociale ale asociatului in viata, nu veti putea finaliza documentele la ORC intrucat, la redactarea noului act constitutiv reactualizat este nevoie de semnatura celuilalt asociat (care a decedat).

Alte discuții în legătură

Act constitutiv reactualizat mihnevicim mihnevicim Unul dintre asociati isi cesioneaza partile sociale ; societatea nu are codul CAEN reactualizat si, pe langa dosarul de cesiune depune si dosarul pentru ... (vezi toată discuția)
Preluare firma Endelus Endelus doresc sa preiau un srl si sa devin actionar unic ( prin cesiune) si administrator al acestei firme. de ce aspecte trebuie sa tin cont si la ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Procedura si actele necesare suspendari activitati firmei ContSters127791 ContSters127791 Buna ziua frati de suferinta romani !!! Am un SRL si datorita <<bucuriilor>> facute zilnic de Guv. BOC X-(X-(sunt nevoit sa suspend activitatea ... (vezi toată discuția)