avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cumparare apartament aflat in partaj
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cumparare apartament aflat in partaj

Buna ziua,
Va rog daca se poate sa imi spuneti daca pot cumpara un apartament aflat in partaj, iar Solutia pe scurt data de judecatorie este: potrivit disp. art. 673 ind. 1 alin. 1 cod pr. civilă, dispune vânzarea bunului imobil prin bună învoială. In acest caz cine intra in posesia banilor (50% pentru fiecare sau intra intr-un cont al judecatoriei si instanta face impartirea banilor in functie de celelalte bunuri aflate in partaj).
Mentionez ca sunt din Campina si intentionez sa cumpar acest imobil, deja am facut dosarul la banca si ne-am inteles la pret.

Multumesc anticipat.

Cu stima,

ing. Nicolae Belu
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:50, 30 August 2014
puteti cumpara apartametul linistit daca toti coproprietarii (decuc ca sunt doar 2 dupa procentul de 50% indicat de dvs) sunt de acord cu vanzarea prin buna invoiala catre dvs la pretul la care v-ati inteles.
trebuie insa sa spefificati clar in actul de vanzare cumparare ca x din pret (banui ca 50%, repet, dupa spusele dvs) i-ati predat numerar sau in contul A deschis la banca y pe numele primului copropriatar si ceilalti 50% din bani pe numele celui de-al doilea deschis la banca z pe numele celui din urma. sau cumparati cu banii jos si noratul specifica in actul de vanzare cumparare ca fiecare si-a primit cota cuvenita de bani.
atentie ! va mai costa putin la notar, dar vorbiti cu vanzatorii ca dupa efectuarea vanzarii (practic simultan) sa va dea fiecare cate o decalaratie (costa cam 60 -65 de lei fiecare declatie) ca si-a primit fiecare cota parte din bani de la dvs si nu mai are alte pretentii de la dvs! cu aceste declaratii ale domnilor vanzatori veti fi ferit pt viitor de evetuale neplaceri - a se citi razgandiri sau alte idei nesabuite bagate in cap de diferite terte persoane.
ca sa nu mai spun ca va fi un plus pt dvs la banca daca cumva cumparati casa cu un credit!
ma puteti contacta pe private daca aveti alte nelamuriri!
cu stima !
am uitat: banii nu intra in nici un cont al judecatoriei, nu judecatorul imparte banii dupa capul lui, partile se inteleg intre ele, de aceea se numeste vanzare prin buna invoiala. ei ulterior duc la judecatorie actul si se finalizeaza procesul dintre dansii, daca nu cumva asta era solutia pe fond.
si bine ar fi daca nu p0latiti cu banii jos ca ambii vanzatori sa aiba cont la aceasi banca pentru a putea merge cu notarul la banca si fac pefectati vanzarea acolo. Si aici atentie ca notarul va mai cere ceva onorariu in plus, nu exagerat pt deplasarea la banca. dar e cel mai sigue asa !
Ultima modificare: Joi, 28 August 2014
cassy, utilizator
Se poate cumpara imobilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"prima casa" ContSters259670 ContSters259670 Ce garantie am eu ca vanzator ca o sa primesc contravaloarea imobilului dupa autentificarea contractului de vanzare-cumparare, prin programul Prima casa, atata ... (vezi toată discuția)
- vânzare imobil cu procura data cumparatorului - Ryel Ryel - Vânzare imobil cu procura data cumparatorului - Buna ziua, Este posibil ca vanzatorul unui imobil sa faca o procura in numele cumparatorului pentru ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ma intereseaza daca in momentul cand doresc sa cumpar ... milena2020 milena2020 Buna ziua Ma intereseaza daca in momentul cand doresc sa cumpar un apartament sunt restrictionata la a i da doar 10000 euro vanzatorului in mana si restul prin ... (vezi toată discuția)