avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbaterea mostenirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbaterea mostenirii

Buna ziua,

Am avut o bunica care a murit luna aceasta si acum trebuie sa mearga mama la notar pentru impartirea cu fratii ei, a bunurilor ramase.
Imi puteti spune cu aproximatie care este procedura si costurile pentru acest serviciu.
va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Adriana Giurca , Avocat 19:24, 28 August 2014
Procedura este sa mergeti la un notar impreuna toti fratii.
Costurile succesiunii le aflati cel mai corect de la notar.
Mergeti la mai multi notari intrucat costurile difera de la notar la notar.
Mergeti macar la 5 notari daca sunteti din Bucuresti.
Pretul nu conteaza deoarece notarul face aceleasi acte indiferent de notar si nu exista deosebiri sub acest aspect si sa dati mai mult este inutil.

Daca persoana defuncta avea ultimul domiciliu in alta localitate decat a dvs. trebuie sa mergeti in acea localitate.
Ultima modificare: Joi, 28 August 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Mergeti macar la 5 notari daca sunteti din Bucuresti.

Daca persoana defuncta avea ultimul domiciliu in alta localitate decat a dvs. trebuie sa mergeti in acea localitate.

Sfaturile se cam bat cap in cap. Ce importanta are faptul ca userul e din Bucuresti, atata vreme cat competenta notarului e data de ultimul domiciliu al defunctului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate acte necesare daniel2222 daniel2222 Bunicul vroia sa-mi lase mostenire pamantul vreo 7200 mp dar am amanat, si intre timp a murit si el si bunica :(( , si a ramas treaba nerezolvata! Eu am titlul ... (vezi toată discuția)
Succesiune bunica madriana57 madriana57 Buna seara! Bunica a murit in 1971 si in 1991 s-a emis un titlu de proprietate asupra unui teren. As vrea sa fac succesiunea. Am mai multa intrebari la care ... (vezi toată discuția)
Succesiune platinium platinium Buna seara ! Ma numesc George si doresc din partea dvs cateva sfaturi referitoare la o mostenire. In 1992 a murit bunicul si aveau drept la masa succesorala ... (vezi toată discuția)