Buna ziua,
In anul 2009, am divortat , iar fetita mea si a fostului sot mi-a fost incredintata mie spre crestere si educare. Aceasta avea 1 an jumate cand am plecat din localitatea unde domiciliam atunci. De la acea data, fetita l-a mai vazut pe tatal ei biologic doar de vreo 2 ori cand era foarte mica. Acum fetita are 7 ani, stie despre tatal ei, dar il recunoaste ca tata pe actualul sot, pe care il cunoaste de la varsta de 2 ani si care s-a implicat activ in cresterea ei.
Prin hotararea de divort,, fostul sot era obligat la plata pensiei de intretinere. Primul an nu a platit nimic, apoi a platit ocazional, spunandu-mi ca va recupera imediat ce va avea posibilitatea. Eu l-am crezut si anii au trecut si s-a strans o suma destul de mare. Ultima data cand au fost 2 luni consecutive de neplata in luna mai 2013, am depus plangere la politie. S-a solutionat cu o amenda data acestuia si avertisment. Dupa asta, am fost asigurata de catre fostul sot ca va plati exact cand trebuie ptr ca eu sa nu mai pot depune plangere, dovedind clar REA VOINTA.
Ieri s-au implinit 3 luni consecutive de neplata si am depus iar plangere penala. Sper ca de aceasta data sa fie sanctionat nu numai cu o amenda de 50 lei.
As dori sa stiu daca:
1. pot recupera restantele de plata ale pensiei de intretinere pentru fetita mea, de la fostul sot, din data inceperii procesului de divort, si anume 2009, precum este mentionat in hotararea de divort ramasa irevocabila si definitiva, si …
2. exista vreo posibilitate ca actualul meu sot sa o poata adopta pe fetita mea din casatoria anterioara. Mentionez ca fetita nu il cunoaste pe tatal biologic si ca il recunoaste ca tata pe actualul sot, fiind foarte apropiati.