Am in chirie (de la asociatia de proprietari)de aproximativ 15 ani un spatiu de 9m patrati in blocul unde locuiesc( fosta uscatorie=depozit de gunoaie al blocului).La data inchirierii contractului( perioada de timp nedeterminata)am avut acordul locatarilor, inclusiv al celor direct "afectati".L-am amenajat pe cheltuiala proprie si acolo imi desfasor activitatea de electronist~ depanare tv.Contractul a fost reactualizat, s-a renegociat chiria, am montat contor energie electrica separat (era comun cu casa scarii), contor apa, contor incalzire ca sa nu fie probleme.Am achitat toate cheltuielile corect si regulat, nu am deranjat in nici un fel pe nimeni(nu am facut galagie, spatiul este la parter si din pacate clientii nu sunt prea multi)..., mai putin trei vecini mai noi in bloc carora le trebuie brusc acest spatiu ca sa-si "parcheze" bicicletele si carucioarele(sunt 3 biciclete si 2 carucioare), desi ar fi spatiu sub scara..Nu este vorba de vecinii din proximitate.Pt. asta au facut tot felul de tabele cu care umbla pe la vecini(le baga hartia sub nas, multi nici nu stiu ce semneaza, sunt si persoane varstnice) ca sa ma evacueze.As vrea sa stiu cam cum "stau" din punct de vedere legal si ce pot face.Va multumesc anticipat!
In conditiile in care exista contract de locatiune,rezulta ca ati respectat procedura legala de utilizare exclusiva parte comuna
Referitor la interesul detinatorilor de biciclete,este hazardat a emite raspuns
Trebuie vazut daca acestia vor solicita preluarea spatiului prin incheierea de contract de inchiriere-in conditii mai convenabile fata de contractul in derulare
Numai presedinteleide de asociatie poate decide care solicitanti prezinta incredere si care oferta este mai avantajoasa
Multumesc mult.Ei cred ca le revine de drept gratis.Nici nu se gandesc ca ar trebui sa faca o oferta. Administratorul firmei care se ocupa de blocul nostru chiar spunea ca daca eu as pleca, blocul ar fi lipsit de o suma constanta si sigura de venit suplimentar.Ar putea sa ma actioneze in instanta?...si cam ce sanse ar avea ei, avand in vedere ca nu sunt majoritari? Multumesc anticipat, cu stima , Lucian.
Cine sa va actioneze in instanta,in conditiile in care exista un contract legal incheiat ,in derulare ,in care partile isi respecta obligatiile ?
Eventuala actiune a detinatorilor bicicletelor ar beneficia de hotarare defavorabila acestora ,din cauza ca intre dv si acestia nu exista raport de obligativitate,atat dv cat si respectivii avand drepturi egale ca si proprietari in imobilul de locuit in comun
De revenit, le-ar reveni gratis ca e spatiu comun pt a fi folosit de toata lumea de pe acea scara.
Daca inchirierea s-a facut cu respectarea obligatiilor ce va reveneau, acum va respectati obligatiile asumate prin contract, nu cred ca vor obtine o hotarare favorabila in instanta.
Daca aveti contract pe perioada determinata, nu cred ca dupa aceasta perioada, vor mai vrea sa reinnoiasca acel contract daca persoanele de care vb conving si pe restul sa nu va mai dea acordul.
Uscatorie
adrian_09
Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu mai multe scari, fiecare scara avand uscatorie proprie.Unul dintre locatarii din scara in care locuiesc vrea sa ia el ... (vezi toată discuția)