Am in chirie (de la asociatia de proprietari)de aproximativ 15 ani un spatiu de 9m patrati in blocul unde locuiesc( fosta uscatorie=depozit de gunoaie al blocului).La data inchirierii contractului( perioada de timp nedeterminata)am avut acordul locatarilor, inclusiv al celor direct "afectati".L-am amenajat pe cheltuiala proprie si acolo imi desfasor activitatea de electronist~ depanare tv.Contractul a fost reactualizat, s-a renegociat chiria, am montat contor energie electrica separat (era comun cu casa scarii), contor apa, contor incalzire ca sa nu fie probleme.Am achitat toate cheltuielile corect si regulat, nu am deranjat in nici un fel pe nimeni(nu am facut galagie, spatiul este la parter si din pacate clientii nu sunt prea multi)..., mai putin trei vecini mai noi in bloc carora le trebuie brusc acest spatiu ca sa-si "parcheze" bicicletele si carucioarele(sunt 3 biciclete si 2 carucioare), desi ar fi spatiu sub scara..Nu este vorba de vecinii din proximitate.Pt. asta au facut tot felul de tabele cu care umbla pe la vecini(le baga hartia sub nas, multi nici nu stiu ce semneaza, sunt si persoane varstnice) ca sa ma evacueze.As vrea sa stiu cam cum "stau" din punct de vedere legal si ce pot face.Va multumesc anticipat!
Vecinii dvs. nu trebuie sa faca niciun tabel. Daca doresc ceva, trebuie sa se adreseze in scris presedintelui as. prop. care o sa le raspunda ca spatiul este inchiriat pe o perioada nedeterminata si ca aduce veenituri blocului respectiv.
Daca vecinii dvs. sunt hotarati sa ocupe acest spatiu, problema trebuie discutata in proxima AG a proprietarilor, unde chiar si vecinii mai in varsta pot sa inteleaga cum sta treaba - adica nu mai este cazul sa se umble cu tabele de semnaturi. Se hotaraste intrun fel sau altul.
Spatiul respectiv poate sa-si schimbe chiriasul fara probleme, deja este vorba de o licitatie in acest caz. Vorbiti cu presedintele daca este cazul sa se umble la valoarea chiriei.
Nu se poate vorbi in acest caz ca spatiul respecti poate fi ocupat gratis de catre cei trei vecini, atata timp cat toti vecinii sunt compensati cu o anumita suma de bani.
Poate incercati sa-i ajutati cu inchiderea spatiului de sub scara in vederea depozitarii bicicletelor si ce mai au ei pe-acolo, insa si acel spatiu ar trebui inchiriat... cam cidat, dar asa sta treaba, daca este sa fim corecti!
Multumesc mult d-l Grecu cred ca voi avea o discutie cu d-l presedinnte de bloc.Ar trebui sa fac o copie legalizata a contractului, care sa o inregistrez la cartea funciara?
Nu este nevoie de asa ceva. Si mai ales la ce v-ajuta? Aceste situatii le-ati putea face daca ati fi proprietar 100% pe acel spatiu care de fapt este in proprietatea comuna a proprietarilor din scara si este prins ca spatii comune al blocului/scarii respective. Deci numai daca ati reusi achizitionarea acelui spatiu ati putea sa-l intabulati. Parerea mea.
Acum, la dvs. situatia este mult mai simpla, dvs. aveti inchiriat legal acel spatiu pentru care proprietarii din scara primesc o chirie care „merge” undeva intrun fond de reparatii. Daca contractul de inchiriere este pe perioada nedeterminata, cele doua parti, probabil ca au prevazut modalitati de incetare sau modificare a anumitor clauze (val. chiriei), de aceea v-am sugerat sa discutati cu conducerea as. prop. sa stiti ce aveti de facut.
Mult succes!
koko53
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
NU mai raspunde.ti daca habar nu aveti ; acel spatiu este comun tuturor locatarilor proprietari si care platesc pentru acel spatiu o cota indiviza . Daca locatarii nu mai doresc sa aibe acel spatiu inchiriat la persoane din afara asociatiei acestia trebuie sa tina o sedinta ;;Numai locatarii de pe scara respectiva pot decide,aceasta sedinta fiind consemnata in procesul verbal inpreuna cu un tabel cu acceptul locatarilor sau inacceptul lor. Daca vine reabilitarea ,acestia reabiliteaza acea uscatorie asa cum scrie in proiectul blocului cand sa construit !
Uscatorie
adrian_09
Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu mai multe scari, fiecare scara avand uscatorie proprie.Unul dintre locatarii din scara in care locuiesc vrea sa ia el ... (vezi toată discuția)