avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Domiciliu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Domiciliu minor

buna seara! pe scurt.......sunt in divort,copilul minor e la tatal lui.cum pot proceda sa iau copilul la mine,macar provizoriu,pana la terminarea procesului? va multumesc!
Dacă nu puteți rezolva amiabil problema, puteți încerca pe calea ordonanței președințiale, prin care se poate dispune, ca măsură provizorie până la judecarea fondului, încredințarea minorului către dvs.
Pe calea ordonantei presedintiale se iau masuri urgente si vremelnice cu privire la domiciliul minorului, dar va trebui sa justificati urgenta schimbarii domiciliului si ca acest fapt este in interesul copilului.

Plus de asta, va trebui ca si in procesul de divort sa va formulati cererile si apararile necesare pentru a avea castig de cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedentiala pt. vizitare minor taticul taticul In conditiile in care am fost nevoit sa incep divortul, si am avut prima infatisare, vreau sa intreb daca este oportun sa cer ordonanta presedentiala ... (vezi toată discuția)
Hotarare pe calea ordonantei presedintiale nerespectata madalina34 madalina34 sunt in divort,am o fetita de 3 ani jumatate,am parasit domiciliul de 4 luni cu aceasta,locuiesc la mama mea,fetita frecventa gradinita,se acomodase bn,pana ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala de incredintare a minorului mihaoa mihaoa Buna ziua. Se poate depunde o ordonanta presedetiala de incredintare a minorului daca nu am depus inca dosarul de divort? Sotul meu a parasit domiciliul de o ... (vezi toată discuția)