avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul prenatal contract de munca de tip conventie ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul prenatal contract de munca de tip conventie civila

Buna ziua,

Lucrez in baza unui contract de munca de tip conventie civila pe perioada determinata, in care anagajatorul imi plateste asigurarile sociale. Inteleg ca orice concediu prenatal/postnatal trebuie depus la sediul casei de asigurari de sanatate. Este corect? Si daca da, ce altceva mai trebuie depus? De asemenea cine imi plateste acest concediu medical, angajatorul sau casa de asigurari?
Ultima modificare: Vineri, 29 August 2014
N_Adriana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:36, 29 August 2014
~ Conținut șters la cerere ~
1. Nu exista "contract de munca de tip conventie civila", ori e contract individual de munca ori e conventie civila (contract de colaborare).

2. - In cazul unui contract de colaborare angajatorul plateste contributiile legale de asigurari sociale dar nu plateste cota de contributie de 0,85% pentru concedii si indemnizatii din care se asigura plata concediilor medicale (inclusiv a concediului de maternitate).
- In acest caz Casa Judetena de Asigurari de Sanatate (CJAS) va poate plati concediul de maternitate dar numai daca ati platit dvs. cota de contributie de 0,85% pentru conecdii si indemnizatii, in baza unui contract de asigurare sociala pentru conedii si indemnizatii incheiat cu CJAS.
- Luati legatura cu CJAS pentru a incheia un astfel de contract.

3. In baza veniturilor din contractul de colaborare veti putea beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventia civila se ia in calcul la indemnizatia de maternitate si cea de crestere a copilului? ioana-elena81 ioana-elena81 Ce taxe trebuie achitate ca prestator - persoana fizica intr-o conventie civila de prestari servicii cu o intreprindere individuala pt ca sa se ia in calcul la ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie pre si post natal (126 zile) cand avem si venituri extra-salariale, ca persoana fizica gaby_carey gaby_carey Anterior celor 6 luni raportate la luna in care voi intra in pre si postnatal (luate toate 126 zile odata in sept 2014 - dupa nastere), am avut pe langa ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate la contract de drepturi de autor tina militaru tina militaru Buna ziua. Am o mare nelamurire. Sunt angajata din 01.01.2011 cu contract de drepturi de autor pe durata nelimitata. Acum sunt insarcinata si urmeaza sa nasc ... (vezi toată discuția)