avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Creanta Top Factoring
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Creanta Top Factoring

Cat de des firmele de recuperari creante, Top Factoring in special, trec la executarea silita? Parintii mei au luat un credit de la Raiffaisen, care mai apoi a fost vandut catre aceasta firma de recuperari. De un an de zile primesc scrisori prin care sunt amenintati ca vor fi executati silit pentru un credit care s-a dublat in urma dobanzilor si penalizarilor. Din cate stiu nu au trecut 3 ani pt ca dreptul lor sa se prescrie. Care sunt procedurile urmate de aceasta firma si mai ales ce pot face in aceasta situatie, in conditiile in care nu mi se pare normal sa plateasca mai mult decat dublu creditului luat?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:47, 29 August 2014
Cred ca va dati seama ca nu face nimeni o statistica, apoi nu e important ca e o firma sau alta, important e ca au dreptul si probabil o vor face mai ales daca au ce sa ia parintilor.
Nu ar fi acumulat atata datorie daca plateau la timp, chiar si asa pot negocia cu firma si suma ce au de plata.
Nu au bunuri pe numele lor, singurul venit pe care ar putea sa il ia e salariul. Din cate am inteles eu, acum poate gresesc, aceste firme de recuperare credite sunt SRL-uri sau alte forme de organizare. Ceea ce nu stiu e daca aceste societati comerciale au dreptul sa aiba drepturile pe care in mod normal le-ar avea o banca.
Da, sunt srl-uri, putea fi cred si persoana fizica. Nu desfasoara activitati de creditare, nu se supun normelor BNR, ei preiau creanta de la banca, nu va impun alte dobanzi sau penalitati decat ce v-ati asumat prin contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune creanta-dobanzi in continuare maris331 maris331 Buna ziua Avnd in vedere ca o banca cesioneaza un credit platit cu intarziere ,SRL ul care a preluat creanta mai poate calcula dobanzi? (vezi toată discuția)
Probleme cu un credit neplatit calinandrei12 calinandrei12 Mai e valabila legea prescrierii unei datorii peste 3 ani....? Am o datorie cesionata de ING la Top Factoring de vreo 3000 de lei...N am nimic pe numele ... (vezi toată discuția)
Executare silita c_dobrescu c_dobrescu In septembrie 2004 am facut un contract de credit. Am platit ratele pana in decembrie 2005, cand sotul meu a decedat, am vandut casa si am plecat in ... (vezi toată discuția)