avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... intrebare- asigurari medicale
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

intrebare- asigurari medicale

persoanele cu probleme psihice grave, fara venituri, pot beneficia de servicii medicale gratuite?....care este temeiul legal?...multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 23:20, 19 Mai 2009


Trebuie sa obtina intai un certificat de incadrare in grad de handicap grav de la Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap . Cred ca gasiti raspunsul in legea nr. 448/2006
Obtineti de la COMISIA DE EVALUARE A PERSOANELOR CU HANDICAP PENTRU ADULTI un certificat de incadrare in grad de handicap, care confera un ajutor sociar lunar si facilitati de natura celor solicitate
In lege 95/2006 art.213 alin(1)pct.d, gasiti reglementarea cu privire la calitatea de asigurat,fara plata contributiei,a persoanei cu handicap.

Protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap este reglementata prin legea 448/2006,asa cum vi s-a spus mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit- angajat incadrat in gradul 2 de handicap smokie smokie sunt incadrat in gradul de handicap 2-accentuat.angajatorul refuza sa ma scuteasca de impozit pe salariu motivind ca nu am dreptul.este corect? (vezi toată discuția)
Pensie de boala + pensie/indemnizatie de invaliditate? se poate? viorel.cucu2000 viorel.cucu2000 Tatal meu are 61 ani si de doi ani este pensionat cu pensie permanenta pentru boala (TBC). Stagiul de cotizare la CAS este de 29 de ani. De curand a avut un ... (vezi toată discuția)
Diabetul este o boala de handicap? MARIUS1000 MARIUS1000 În urmă cu 5 ani am fost diagnosticat cu diabet zaharat de tip 2, si cu insulină dependent,fac insulină de 4ori pe zii a câte 114 unități,am incercat si ... (vezi toată discuția)