avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte identitate- imi trebuie procura in acest caz?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte identitate- imi trebuie procura in acest caz?

buna ziua,am o problema ,am fost azi sa fac buletin copilului carea facut 14 ani,,,in 2007 bunicul a facut vanzare-cumparare mie cu drept de abitatie el si viagera mama mea,intre timp bunicul a decedat,,mama a plecat in italia de5 ani,nu a mai venit acasa,tin legatura cu ea,,,si azi mi s-a spus de la ghiseu ca imi trebuie o procura de la ea ,precum ca este de acord sa fac buletin baiatului....este normal??eu am facut sotului buletin(m-am recasatorit,intre timp),l-am luat in spatiu eu si nu mi-a cerut nimic in 2007,adika sa fie prezenta mama,sau bunicul....acum cica s-a schimbat legea??mama nu poate momentan sa trimita procura deoarece este la un spital(casa de riposso) un fel de azil la noi, fiindca a facut infart,,cum trebuie sa procedez ca sa fac baiatului buletin??mentionez ca am si hotarare de stabilire a domiciliului ptr minor in urma divortului,tatal natural nestiindu-l pe copil ,deoarece am divortat cand copilul avea 6 luni,si prin hotarare imi este incredintat!multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:40, 3 Septembrie 2014
Nu s-a schimbat legea, e aceeasi insa in 2007. Au incercat sa ascunda greseala celor de dinainte, acum ati nimerit un functionar mai bine pregatit (sau situatia este altfel de cum va amintiti).
Dumneavoastra aveti doar nuda proprietate iar mama uzufructul viager - adica sunteti proprietara bunului dar mama are drept de folosinta pe durata vietii ei, deci fara consimtamantul ei nu isi poate stabili nimeni domiciliul la acel imobil.

Faceti-i deocamdata carte de identitate provizorie cu motivul ''Lipsa dovada adresa de domiciliu'', este valabila 1 an. Pana expira poate se insanatoseste mama sau chiar vine in tara.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Septembrie 2014
Ares-3, moderator
Tinand cont de faptul ca dvs. aveti deja domiciliul acolo si banuiesc ca si copilul tot acolo se regaseste-mai ales ca spuneti ca va este incredintat prin sentinta- ati putea solicita o anexa 14. Din pacate multi se feresc de utilizarea ei. Ori daca stati la casa ati putea solicita o adeverinta de la registrul agricol pe numele dvs., daca aveti rol. Daca nu, ii faceti dupa cum va explica Ares-3 o carte de identitate provizorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Emitere carte de identitate minor in prezenta unui imputernicit ankarusu ankarusu Buna ziua, domnule/doamna avocat! Am o situatie la care as dori un raspuns avizat. Baiatul meu in varsta de 16 ani locuieste in Bucuresti cu mama mea din ... (vezi toată discuția)
Primul buletin minor daca este plecata mama care are custodia IVANOVM IVANOVM In luna august baiatul meu a facut 14 ani si nu am putut sa ii fac buletinul nici acum ca mama lui este plecata din tara, ea are custodia si nu a vrut sa ne ... (vezi toată discuția)
Cartea de identitate angelina95 angelina95 Am o problema foarte grava de rezolvat. Cand m-am nascut am fost incredintata mamei mele. Am locuit in casa lu bunica mea impreuna cu mama mea si cu alta ... (vezi toată discuția)