avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Primul buletin minor daca este plecata mama care are ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Primul buletin minor daca este plecata mama care are custodia

In luna august baiatul meu a facut 14 ani si nu am putut sa ii fac buletinul nici acum ca mama lui este plecata din tara, ea are custodia si nu a vrut sa ne faca procura ca este de acord ca baiatul sa aiba domiciliul unde este al meu, trebuie sa precizez ca baiatul sta de 3 ani la mine.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:14, 4 Noiembrie 2015
Dati detalii, ce inseamna ''are custodia''? Ii este incredintat minorul spre crestere si educare sau exercitati autoritatea parinteasca impreuna iar minorul are domiciliul stabilit la mama? In ce an ati divortat?

E posibil sa fie nevoie de o actiune in instanta pentru a putea sa-i faceti copilului CI cu domiciliul la dvs. insa depinde ce fel de ''custodie'' are mama.
in urma cu 11 ani a divortat de mine ,eu fiind plecat in spania ea a obtinut custodia copilului . iar cu 3 ani in urma mia dat copilul de buna voie deoarece avea probleme in viata ei personala, dar mia lasat o imputernicire notariala in care specifica ,ca eu pot sal inscriu la medicul de familie si scoala .
Aveti nevoie de mai mult decat acea declaratie. N-o sa-i puteti face carte de identitate pe termen lung (pana la 18 ani) pana nu obtineti alta hotarare judecatoreasca in privinta autoritatii parintesti.

Subiectul dvs. va fi mutat in Dreptul familiei, acolo veti primi raspunsuri de la specialistii in domeniu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie minor IvAndrei IvAndrei copilul este sub custodia mamei dupa un ordin judecatoresc efectuat dupa divort mai exact acum 10 ani in urma,fiind plecat in strainatate i sa incredintat ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna Enaru Radu Enaru Radu Buna seara!In urma divortului de comun acord la notar s-a stabilit domiciliul copilului la tata respectiv subsemnatul,mama platind lunar o pensie alimentara.In ... (vezi toată discuția)
Probleme custodie copil PAVEN ANA MARIA PAVEN ANA MARIA As dori sa va cer sfatul intr-o problema de familie. Sora mea a divortat in urma cu doi ani obtinand custodia deplina asupra copilului , care anul acesta ... (vezi toată discuția)