avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Spatiu comun ocupat abuziv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Spatiu comun ocupat abuziv

Buna ziua,

Am un vecin care a ocupat abuziv un spațiu comun al etajului în care locuiesc,în care depozitează gunoi adus de la ghenă.

Am făcut o sesizare către asociația de proprietari, am primit răspuns ca nu intra în competenta lor, deoarece vecinul are probleme de sănătate psihica, adică e nebun.

Pe scara e un miros insuportabil și un focar de infecții.
Ce pot face în continuare, cui sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:28, 18 Septembrie 2014
Sesizati oficial autoritatea de sanatate publica
Conside ca in primul rand trebuie sa va adresati politiei comunitare, apoi la alte institutii ale statului.
Poliția doar l-a amendat, altă măsura au spus că nu pot lua.
Vecinul n-o intra in competenta lor ca sanatate mentala, dar spatiul comun este precis in competenrta lor. Modul de administrare si folosire a proprietate comuna este una din atributiile de baza ale conducerii asociatiei prin Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari si a normelor de aplicare a legii, HG 1588/2007.

Pot cere sprijinul altor institutii ale statului, dar nu se pot deroba de la obligatiile pe care le au in administrarea proprietatii comune.
Mâine, voi merge la primărie, la compartimentul de relații cu asociații de proprietari, să le prezint problema și răspunsul dat de asociație.

Alte discuții în legătură

Hol bloc / spatii comune Carlo1115 Carlo1115 Bună ziua, ma poate ajuta cineva cu nr articolului care reglementează folosirea spatiilor comune (în ceea ce ma privește holul blocului) din legea ... (vezi toată discuția)
Bloc de locuințe (ap de proprietari ) dar fără asociație de proprietari constituita juridic sau nu Proprietar2017 Proprietar2017 Am un apartament cu 2 camere la etajul 1 ,apartament situat intr un bloc care de la revoluția și pana azi nu a făcut și nu face parte din nici o ... (vezi toată discuția)
Invazie de gandaci Mar_Ko Mar_Ko Buna ziua, Locuiesc intr-un imobil unde functioneaza o asociatie de proprietari. De cateva zile ne confruntam cu o invazie de gandaci de bucatarie proveniti ... (vezi toată discuția)