avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Calcularea prescrierii-intrerupere
Discuție deschisă în Executare silită

Calcularea prescrierii-intrerupere

am luat un credit pe 5 ani in 2007 iulie,am platit un an si cam atat.....inteleg ca se prescrie in 2015 (2007+5 ani+3 ani)...saptamana aceasta am primit o instiintare ca voi fi executat silit...daca nu achit datoria pana iulie 2015 se prescrie? sau avand in vedere faptul ca au inceput executarea silita prescrierea a fost suspendata (intrerupta) si fac un nou calcul pentru prescriere?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:14, 31 August 2014
Termenul de prescriptie este de 3 ani si se calculeaza de la data declararii scadentei creditului, ceea ce s-a intamplat cel mai probabil dupa cateva luni de neplata.

De la cine ati primit somatia de executare? De la un executor judecatoresc sau de la societate de recuperare creante ?
de la un executor judecatoresc...
Pentru a nu opera prescriptia era necesar ca banca sa se adreseze cu o cerere scrisa de incepere a executarii catre un executor judecatoresc inauntrul termenului de 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita fara notificare mary7 mary7 Ce legi s-au incalcat de catre un birou executor judecatoresc atunci cind au inaintat la judecatorie incuviintarea executarii silite fara a notifica intr-un ... (vezi toată discuția)
Executare silita-fara bunuri,fara loc de munca-prescrierea datoriei puncuskaa puncuskaa in 2007 am luat un credit,am platit ratele timp de 1 an,duoa aceea nu am mai platit....azi am primit o instiintare de executare silita..ce pot sa patesc?bunuri ... (vezi toată discuția)
Cand se prescrie creditul? anul acesta sau in 2018? badcatro badcatro in 2008 am luat un credit de nevoi personale pe 10 ani. in anul 2011,luna noiembrie banca a cerut executarea silita a creditului.i s-a incuviintat cererea,dar ... (vezi toată discuția)