Ce legi s-au incalcat de catre un birou executor judecatoresc atunci cind au inaintat la judecatorie incuviintarea executarii silite fara a notifica intr-un fel si debitorul ca sa se poata apara in instanta? Sentinta a fost data la data de 20.05.2013 fara cale de atac asa cum scrie in aceasta sentinta si debitorul primeste instiintare de proprire pe salariu in data de 28.08.2013 data plicului cu toate actele printr-o firma de curierat. In tot acest timp nu s-a primit nimic de la banca unde debitorul avea credit sau de la creditoarea prin procurator. Dupa cit timp se prescrie o datorie neachitata fata de banca?
Executorul nu are obligatia sa notifice debitorul,tocmai pentru ca acesta sa nu desfasoare acte si actiuni prin care ulterior sa invoce fictiv starea de insolvabilitate
In conditiile existentei unei hotarari definitive,debitorul nu poate pretinde ca nu are cunostiinta ca detine obligatii dispuse de instanta de judecata
Teoretic ,termenul general de prescriptie este de 3 ani
Nici banca nu notifica depunerea cererii de incepere a executarii catre executor, nici executorul depunerea cererii in instanta si nici instanta nu desfasoara aceasta procedura cu citarea partilor. Este corect sa se dea incheierea fara nicio cale de atac. Asa este reglementata procedura.
Termenul general de prescriptie este de 3 ani si curge de la data declararii scadentei anticipate a creditului.
Implinirea prescriptiei se poate invoca pe calea contestatiei la executare, ca si alte neregularitati ale procedurii de poprire.
Ce art. de lege sau incalcat si ar trebui specificate in contestatia la executare si prescrierea intra in vigoare la 3 ani de cind nu s-a mai efectuat plata sau de la ce data?