avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriere datorie banca / fima recuperari
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriere datorie banca / fima recuperari

Buna ziua!
M-ar interesa in cat timp se prescrie o datorie catre banca ? firma recuperari creante. Mentionez ca ultima rata platita / ultima legatura cu banca (telefon, semnat pentru primirea oricarui document) a fost in august 2011. Datoria se prescrie in 3 ani de la ultima plata a unei rate sau... ? Mentionez ca au emis o notificare preliminara executarii silite daca nu achit la inceputul acestei luni.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: moschino1 , utilizator 02:31, 16 Martie 2015
Teoretic termenul general de prescriptie este de 3 ani
Acest temen insa se intrerupe si se reia automat daca creditorul incheie acte si actiuni cu scopul recuperarii creditilui nerambursat
3 ani de la data declararii scadentei creditului.

De la cine ati primit notificarea ?
Ultima modificare: Duminică, 8 Martie 2015
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
buna ziua
mama a luat un credit de nevoi persoanele in 2007,anul acesta a primit de la un executor propriere pe salariu,este corect?nu se prescrie in 3 ani?in tot acest timp n a primit o notificare
Trebuie sa ii opreasca banii sau nu?
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie credit sumer2013 sumer2013 In anul 2008 am contractat un credit de nevoi personale. In martie 2009 dupa pierderea locului de munca am platit ultima rata lunara. In februarie 2010 am ... (vezi toată discuția)
Prescriere intrerupta bianca12 bianca12 As dori sa stiu daca o simpla notificare intrerupe prescriptia sau doar cererea de chemare in judecata (vezi toată discuția)
Imprumut bancar - imposibilitate plata sumer2013 sumer2013 Dupa ce miam pierdut locul de munca in ianuarie 2009 am incetat sa mai platesc si ratele pe care le aveam la un credit bancar. In acel an am primit de la banca ... (vezi toată discuția)