avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriptia datoriilor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriptia datoriilor

Buna ziua; Va rog daca puteti sa-mi spuneti si mie de cand se considera prescriptia datoriilor la un credit luat de la o banca
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 18:55, 7 Mai 2015
De la data scadenței, pentru fiecare rate scadente în parte, respectiv de la data declarării exigibilității creanței, pentru tot debitul.
Nu am inteles de cand se considera prescriptia. Daca creditul a fost luat in anul 2007 si din luna ianuoarie 2009 nu am mai achitat nicio rata de cind intra prescriptia
Termenul legal de prescriptie este de 3 ani
Dar acest termen se poate intrerupe si relua in cazul in care creditorul sau executorul judecatoresc in acest termen desfasoara acte si actiuni pentru recuperare credit nerambursat,astfel incat termenul se poate intinde pe durata mai multor ani
Prescriptia se intrerupe prin plata partiala facuta de catre debitor. Demersurile facute de catre banca in scopul executarii duc la imposibilitatea perimarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce obligatii are banca fata de debitor la comunicarea scadentei unui credit? ContSters277537 ContSters277537 Sa zicem ca banca a decalarat un credit scadent, cum este obligata sa comunice, daca este obligata, debitorului, in cit timp de la declararea scadentei ... (vezi toată discuția)
In cat timp trebuie sa declare creditul exigibil banca ? ContSters307900 ContSters307900 Buna ziua! Doresc sa stiu cand ar fi putut incepe sa curga un eventual termen de prescriptie. Contractul a fost incheiat in 09.2008 pe o perioada de 6 ani iar ... (vezi toată discuția)
Imprumut bancar - imposibilitate plata sumer2013 sumer2013 Dupa ce miam pierdut locul de munca in ianuarie 2009 am incetat sa mai platesc si ratele pe care le aveam la un credit bancar. In acel an am primit de la banca ... (vezi toată discuția)