"inchiderea " unei societati are doua componente : una juridica si una fiscala .
Incep cu cea fiscala :
Trebuie ca tot ce inseamna declaratii ( am in vedere declaratii la bugetul de stat , bugete speciale sau bugete locale (daca sint auto , cladiri, terenuri in patrimoniu ) sa fie depuse . Tot ce inseamna bilanturi sa fie depuse ( atit la reg comertului cit si la fisc). Tot ce inseamna impozite si taxe la buget( inclusiv bugete speciale ) sa fie platite . Cu alte cuvinte , situatia fiscala sa fie rezolvata , firma sa nu aiba datorii . Cum puteti face : fie cereti la fiscul de care apartineti o " situatie pe platitor " care va arata cum stati dpdv fiscal , adica daca aveti toate declaratiile depuse si toate sumele achitate.(problema nu e numai ca acele sume sa fie achitate de Dvs, ci trebuie ca si fiscul sa le aiba inregistrate , si nu de putine ori sint greseli in evidente ), fie incercati pe site-ul mfinante pe un link pe care am incercat sa-l deschid , dar bineinteles ca nu functioneaza ( voi reveni miine ) sa vedeti cum stati din acest punct de vedere.
Odata situatia asta reglata , puteti cere o inchidere din proprie initiativa la registrul comertului .
Iar aici juristii pot da informatii mult mai aplicate decit as da eu.
Bineinteles ca intre timp , puteti demara procedura inregistrarii ca PFA, ca sa nu mai inregistrati venituri pe firma veche ( la fel si cheltuieli).
Buna dimineata !!
Revin cu link-ul de pe site mfinante :
[ link extern ]
si pentru stingerea obligatiilor platite in cont unic :
[ link extern ] !/