avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Transformare micro in P.F.A.-pasi de urmat
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Transformare micro in P.F.A.-pasi de urmat

Consider ca aceasta discutie, este de actualitate si ar fi de ajutor multor participanti la forum, bulversati de impozitul forfetar.Macar pana la sfarsitul trim.II, ar mai fi timp sa se participe la crearea unui GHID juridic/economic/practic pentru useri, care precis vor pune intrebari specifice/personale.
Incep eu cu o tema:
Microintreprindere,ramasa cu 1 angajat/asociat unic, cod CAEN 6311;6399 doreste transformarea in PFA cu acelasi profil de activitate, eventual si 7410;7420.
Cel mai recent răspuns: balexg , utilizator 23:46, 19 Mai 2009
Buna seara ! Buna idee!

In ce priveste tema nr 1: o microintreprindere nu se poate transforma in PFA.
Micro este o forma de " manifestare " dpdv fiscal a unei societati , infiintata in baza legii 31. Ea se inchide in baza aceleasi legi care i-a permis sa se infiinteze.
PFA-ul este o forma de exercitare a unei profesii liberale : fie una speciala ( reglementata de legi speciale : avocat, medici, notari, arhitecti etc) , fie una comuna ( coafeza, comerciant etc).
Magda Staicu a scris:


In ce priveste tema nr 1: o microintreprindere nu se poate transforma in PFA.
Micro este o forma de " manifestare " dpdv fiscal a unei societati , infiintata in baza legii 31. Ea se inchide in baza aceleasi legi care i-a permis sa se infiinteze.
PFA-ul este o forma de exercitare a unei profesii liberale : fie una speciala ( reglementata de legi speciale : avocat, medici, notari, arhitecti etc) , fie una comuna ( coafeza, comerciant etc).

Excelent! Multumesc pentru promptitudine=D> Inseamna ca manusa a fost ridicata si incepe risipirea cetii!
Completari tema 1:Ce poate sa faca acel "patron" falimentar in ideea confuza pe care a formulat-o?
"inchiderea " unei societati are doua componente : una juridica si una fiscala .
Incep cu cea fiscala :

Trebuie ca tot ce inseamna declaratii ( am in vedere declaratii la bugetul de stat , bugete speciale sau bugete locale (daca sint auto , cladiri, terenuri in patrimoniu ) sa fie depuse . Tot ce inseamna bilanturi sa fie depuse ( atit la reg comertului cit si la fisc). Tot ce inseamna impozite si taxe la buget( inclusiv bugete speciale ) sa fie platite . Cu alte cuvinte , situatia fiscala sa fie rezolvata , firma sa nu aiba datorii . Cum puteti face : fie cereti la fiscul de care apartineti o " situatie pe platitor " care va arata cum stati dpdv fiscal , adica daca aveti toate declaratiile depuse si toate sumele achitate.(problema nu e numai ca acele sume sa fie achitate de Dvs, ci trebuie ca si fiscul sa le aiba inregistrate , si nu de putine ori sint greseli in evidente ), fie incercati pe site-ul mfinante pe un link pe care am incercat sa-l deschid , dar bineinteles ca nu functioneaza ( voi reveni miine ) sa vedeti cum stati din acest punct de vedere.
Odata situatia asta reglata , puteti cere o inchidere din proprie initiativa la registrul comertului .
Iar aici juristii pot da informatii mult mai aplicate decit as da eu.
Bineinteles ca intre timp , puteti demara procedura inregistrarii ca PFA, ca sa nu mai inregistrati venituri pe firma veche ( la fel si cheltuieli).

Buna dimineata !!
Revin cu link-ul de pe site mfinante :
[ link extern ]
si pentru stingerea obligatiilor platite in cont unic :
[ link extern ] !/
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2009
Magda Staicu, Consultant fiscal
pentru infiintarea PFA-ului, pasii ii gasesti aici: www.pfacontabilitate.ro/pasi_pfa
Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2009
balexg, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa transformata in srl - posibil? Talida Covaci Talida Covaci La multi ani tuturor! Nu stiu daca am ales rubrica cea mai potrivita, dar sper sa citeasca cineva si acest mesaj si, poate, chiar sa ma ajute cu niste ... (vezi toată discuția)
Mandatare pentru inchidere pfa Mihai223 Mihai223 Am un PFA infiintat acum ceva vreme si pe care urmeaza sa mi-l radieze o avocata care s-a ocupat si de infiintare. Din cate stiu, dupa inchidere, eu va trebui ... (vezi toată discuția)
Cazier fiscal aligadot aligadot Am avut o firma(srl) pe care am deschis-o(acum 2 ani) si nu am depus nici un bilant, activitate nu prea am avut, ea a fost totusi deschisa cu incepere de ... (vezi toată discuția)