avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Functie publica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Functie publica

buna ziua,va rog sa ma lamuriti daca functia de "sef partida" in cadrul orchestrelor de muzica culta din Romania exista ca functie-cu dreptirile si obligatiile aferente-sau este doar o indemnizatie de conducere,si conducerile unor institutii,de cultura ii atribuie drepturi si obligatii?
mentionez ca in Nomenclatorul de Functii al Romaniei nu am gasit aceasta functie,iar daca aici nu este ma intreb daca la nivel de institutie se poate "crea" functia aceasta sau alta???
Cel mai recent răspuns: afd17 , utilizator 14:48, 1 Septembrie 2014
Art. 15 din Legea nr.76/2002 prevede : Utilizarea Clasificarii ocupatiilor din Romania este obligatorie la completarea documentelor oficiale.

Art.17 C.mun. : (3) Persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin urmatoarele elemente:
...
d) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative, precum si fisa postului, cu specificarea atributiilor postului;
....

In speta, pentru acea "functie - sef partida" se poate folosi o functie echivalenta , intrucat aceasta nu exista in C.O.R
multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare c.o.r. & spor de vechime ContSters275324 ContSters275324 1.Ce lege si articol obliga un angajator sa incadreze un salariat cu coduri C.O.R. avizate de Ministerul muncii din Romania? Eu am activitate de inginer ... (vezi toată discuția)
Fisa postului nesemnata in dosarul angajatului. monahelenus monahelenus In dosarul angajatului trebuie sa existe o fisa a postului....notata cu remarca..am primit un exemplar? (vezi toată discuția)
Schimbare ocupatie cristea laura monica cristea laura monica Buna ziua, un tinichigiu industrial care desfasoara activitati de izolator termic/hidrofug, in contractul individual de munca poate sa fie stipulat la rubrica ... (vezi toată discuția)