avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... schimbare ocupatie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

schimbare ocupatie

Buna ziua, un tinichigiu industrial care desfasoara activitati de izolator termic/hidrofug, in contractul individual de munca poate sa fie stipulat la rubrica felul muncii, functia de tinichigiu industrial conform certificatului de calificare si ocupatia de izolator termic/ hidrofug?( ex. functia - tinichigiu industrial/ ocupatia izolator temic/hidrofug). Este legal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:17, 27 Aprilie 2016
Poate sa fie prevazut asa ceva in c.i.m.


Art.17 C.mun.
...
(3) Persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin urmatoarele elemente:
........
d) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative, precum si fisa postului, cu specificarea atributiilor postului;
...
(4) Elementele din informarea prevazuta la alin. (3) trebuie sa se regaseasca si in continutul contractului individual de munca.
....
adica sa inteleg ca poate sa desfasoare activitati de izolator fara sa aiba calificare de izolator?
In general, o persoana nu ar trebui sa ocupe o functie pentru care nu are calificarea respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare c.o.r. & spor de vechime ContSters275324 ContSters275324 1.Ce lege si articol obliga un angajator sa incadreze un salariat cu coduri C.O.R. avizate de Ministerul muncii din Romania? Eu am activitate de inginer ... (vezi toată discuția)
Schimbarea felului muncii CYF CYF Buna seara Prima problema: Schimbarea felului muncii dintr-o functie cu studii medii intr-o functie cu studii superioare se face doar printr-un act aditional? ... (vezi toată discuția)
Schimbare cod cor buia buia O persoana a fost angajata ca muncitor necalificat - Paznic cod COR 962907, a facut un curs de calificare si a primit un Certificat de Calificare ... (vezi toată discuția)