Va prezint pe scurt o situatie din asociatia de locatari din care fac parte, cu rugamintea de a ma lamuri ce putem face.
1. In februarie 2014 am ales conducerea asociatiei: presedinte si comitet executiv nou, administrator, casier si cenzor, aceeasi oameni.
2. In martie 2014 a inceput executia fondului special al asociatiei (in care erau cam 600 milioane vechi) cu investitii majore pe scara presedintelui si a unora dintre locatari. Precizez ca in Adunarea generala nu s-a hotarat inceperea acestor lucrari.
3. Au aparut nemultumiri din partealocatarilor, si atunci a inceput scandalul dintre administrator si presedinte.
4. Presedintele a comandat audit pentru administrator (se aude ca un prieten), dar in Raportul de audit nu se mentioneaza nicio infractiune financiar contabila.
5. Cu toate acestea, presedintele desface contractul de munca al administratorului, fara a fi mandatat de Adunarea Generala.
6. La o zi dupa desfacerea contractului de munca al administraorului, presedintele convoaca Adunare Generala Extraordinara, prin afis la sediul asociatiei si la scarile de bloc, peste 3 zile (pe 25 se desface contracul, pe 26 apare afis de convocare a A.G pentru data de 29)
7. Pe 29 ne-am prezentat la locul precizat in afisul de convocare, doar ca sala respectiva era incuiata iar dupa 1/2 ora de stat in strada, presedintele a spus ca Adunarea Generala este reconvocata pentru data de 8 a lunii urmatoare si ca nu a mai inchiriat sala pentru ca era sigur ca nu va fi cvorum.
8. Eu personal am cerut incheierea unui proces-verbal, in care sa se mentioneze ca sedinta nu a avu cvorum, si ca s-a tinut in strada.
9. Presedintele mi-a aratat atunci un P.V gata scris, dar in care se spunea ca sedinta s-a desfasurat in locatia mentionata in afisul de convocare.
In speranta ca nu v-am plictisit, va rog sa-mi spuneti daca acest mod de a proceda al presedintelui, nu este un act in forta, menit de a arata ca el este cel care detine suprematia in asociatie. De altfel, cand il itrebam daca e legal ce face, raspunde cu injurii ca sa lasam legea, ca el face ce vrea. Are un grup de adepti, carora le-a facut din fondul special fel de fel de reparatii (cu personal fara contract). Avem semnale ca administratorul a actionat in instanta desfacerea contractului de munca si ca asociatia va fi pusa in situatia sa plateasca salariul ce s-ar fi cuvenit administratorului pe perioada cat a avut contractu desfacut, ca vom plati noi auditul cerut de presedinte, si inca unul pe care-l va cere instanta.
Fiind de fapt un reazboi intre presedinte si administraor, pot proprietarii sa nu fie incusi in plata eventualeor prejudicii constatate de instanta?
Va multumesc, si imi cer scuze pentru multitudinea faptelor prezentate.
Ilinca Mihaila
Cel mai recent răspuns:
Ilinca1958 , utilizator
18:21, 11 Septembrie 2014