avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua. Va supun atentiei urmatoarele; Tatal a 2 frati decedeaza in anul 1987 in termenul legal se face sucesiunea care prin certificatul emis stipuleaza ca 1/2 revine sotiei supravietutoare si cealanta jumatate se imparte astfel 2/8 sotia,3/8 un frate si 3/8 celalant frate, masa sucesorala ; o casa cu 10 camere si 250 mp teren, In anul 1990 sotia supravietuitoare obtine Titlu de propietate pentru :1100 mp aferenti constructiei sus mentionata si 12000 mp teren arabil . Ce drept au copii la terenurile obtinute in baza Titlului de propietate . Va multumesc pentru ajutor,
Ultima modificare: Duminică, 31 August 2014
niculae miciu, utilizator
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 13:47, 31 August 2014
Au aceleasi cote ca si la casa - respectiv: -
- 1/2 parte din intreg revine sotiei supravietutoare
- 1/2 parte din intreg se imparte astfel:
- 2/8 parte sotia supravietuitoare;
- 3/8 parte un baiat;
- 3/8 parte celalant baiat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac stefan_constanta stefan_constanta 01.05.2008 A DECEDAT TATAL MEU SI A RAMAS MAMA FRATELE MEU SI EU TATAL AVAND UN TITLU DE PROPIETATE ... (vezi toată discuția)
Mostenire Ramona1982 Ramona1982 vreau sa stiu care este cota pentru urmatorii mostenitori, cat le revine fiecaruia din intreg? sotia supravietuitoare in raport cu un copil? cu doi copii? cu ... (vezi toată discuția)
Impartire masa succesorala intre mostenitori(mostenitori directi si descendenti) constsil constsil masa succesorala este formata din 10 000 mp. sunt 8 mostenitori.mai multi sunt decedati si pentu ei vor veni dupa caz, copiii sau copiii si sotul ... (vezi toată discuția)