avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ce categorii de pensii beneficiaza de ajutorul de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ce categorii de pensii beneficiaza de ajutorul de deces?

Buna seara as dori si eu daca se poate sa imi spuneti si mie strabunica mea are pensie de handicap de gradul 2 in valoare 220de ron.Poate beneficia si ea de ajutorul de deces?Si daca da,in ce suma s-ar incadra pentru ca aici pe net am vazut diferite sume si variante.Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:09, 1 Septembrie 2014
Nu exista "pensie de handicap"
Exista "pensie de invaliditate" (platita de Casa de Pensii) si "indemnizatie de handicap" (platita de DGASPC).
Strabunica dvs. are indemnizatie de handicap.

De ajutorul de deces beneficiaza pesionarii si asiguratii la pensie.
Strabunica dvs. nu face parte din niciuna din aceste categorii.

Dar sotul dansei nu a fost pensionar?
Daca da, ar putea beneficia de pensie de urmas.

Pe mesaj privat v-am raspuns si urmatoarele , la continuarea intrebarilor dvs.:

Acum eu nu mai inteleg.
Daca are un copil acesta are un tata.
Poate mama copilului nu a fost casatoita cu tata copilului si in acest caz nu poate beneficia de pensie de urmas.

V-am spus ca de ajutor de deces de la Casa de Pensii beneficiaza numai pensionarii si asiguratii la pensie.

Un ajutor de inmormantare se poate solicita de la Primaria de care apartine strabunica cu domiciliul.
Ultima modificare: Luni, 1 Septembrie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine primeste ajutor de inmormantare? militaruflorentina militaruflorentina Buna ziua, Va relatez pe scurt datele problemei si sper sa primesc un raspuns cat mai repede. Va multumesc anticipat. Unei persoane salariate (salariu minim ... (vezi toată discuția)
Ajutor de inmormantare nina sima nina sima cum si de unde pot abtine ajutor de deces ptr. fratele meu care in momentul decesului primea indemnizatie de boala cu grad de handicap? (vezi toată discuția)
Ajutor pentru deces erickalina erickalina La decesul unui pensionar ce a beneficiat de pensie de handicap ( nevazator) se poate solicita acordarea ajutorului pentru deces? Daca da, unde se solicita? ... (vezi toată discuția)