avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor de inmormantare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor de inmormantare

cum si de unde pot abtine ajutor de deces ptr. fratele meu care in momentul decesului primea indemnizatie de boala cu grad de handicap?
Beneficia de drepturi de pensie de invaliditate sau de o indemnizatie de handicap?
Nu rezulta clar din mesajul postat de dumneavoastra.
Ultima modificare: Joi, 19 August 2010
florisiris, utilizator
beneficia de indemnizatie de handicap cu grad accentuat
~ Conținut șters la cerere ~
daca decedatul era pensionar invaliditate, atunci ajutorul de inmormantare il puteti ridica de la casa de pensii de care apartine, pe baza cettificatului de deces si a facturilor cu care faceti dovada suportarii chelt.de inmormantare.
am certificatul de deces si toate facturile si chitantele de cheltuieli pe numele meu, dar la casa de pensii ma cheama cu sotia sau copilul fratelui decedat

Alte discuții în legătură

Ajutor inmormantare mamymeu82 mamymeu82 mama mea a decedat in noiembrie 2010.era pensionata cu handicap grav.mi au spus ca ajutorul de inmormantare este ultima pensie .este adevarat???se poate cere ... (vezi toată discuția)
Deces victorita89 victorita89 Buna seara as avea si eu o intrebare daca mama cum ca avea numa pensie de handicap gradu 1 grav benificiaza de ajutoru de inmormantare si daca da cam cat este ... (vezi toată discuția)
Ce categorii de pensii beneficiaza de ajutorul de deces? kinder_by kinder_by Buna seara as dori si eu daca se poate sa imi spuneti si mie strabunica mea are pensie de handicap de gradul 2 in valoare 220de ron.Poate beneficia si ea de ... (vezi toată discuția)