avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1188 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Facturare servicii catre firma UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Facturare servicii catre firma UE

Buna ziua,

In prezent, SRL-ul meu este inregistrat in Romania, neplatitor de TVA, activitate in principal pe servicii diverse, inclusiv consultanta in cateva domenii.

Ce trebuie facut pentru ca SRL-ul sa poata factura prestari de servicii catre alte companii / persoane din tari membre UE? Trebuie inregistrare in ROI? Trebuie intai inregistrare in scopuri de TVA in Romania? Se va taxa cu TVA catre clientii din UE?

Personal as prefera sa nu colectez TVA, fiind vorba de servicii si dorind sa evit orice incurcatura fiscala cu sume aferente TVA.

Nu stiu ce proceduri trebuie urmate, cat dureaza si ce costuri implica, deci un raspuns putin detaliat mi-ar fi de ajutor.
Cel mai recent răspuns: Mihai223 , utilizator 22:03, 2 Septembrie 2014
Buna ziua,
Un punct de plecare il gasiti pe siteul: [ link extern ]
si ordinul aferent.
Succes!
Ordinul la care ati trimis spune ca "persoana înregistrată în scopuri de TVA trebuie să completeze şi să depună....".

Inteleg din asta ca anterior inregistrarii in ROI trebuie inregistrarea in scopuri de TVA in Romania?

As ruga un raspuns mai detaliat a cazul expus de mine, banuiesc ca e o situatie in care se gasesc mai multi romani si ar ajuta ca topicul sa fie, sa spunem, "solutionat" cat mai complet.

multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere in registrul operatorilor intracomunitari roxana_c_09 roxana_c_09 Buna ziua, Sunt traducator PFA neplatitor de TVA si pentru a colabora cu diverse birouri din UE mi s-a cerut un nr de TVA. Din cate am inteles, pentru a ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392 misaaa misaaa am nevoie de o lamurire si anume: - sunt P.F.A. la norma de venit, neplatitor de TVA in Romania(am cod fiscal fara RO) - inregistrat in R.O.I., inregistrat ... (vezi toată discuția)
Operatiuni intracomunitare kikitam kikitam o firma romana NEPLATITOARE de TVA cu activitate de arhitectura va avea un contract ( va face un proiect ) cu o firma din germania \'. Am inteles ca trebuie ... (vezi toată discuția)