avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale operatiuni intracomunitare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

operatiuni intracomunitare

o firma romana NEPLATITOARE de TVA cu activitate de arhitectura va avea un contract ( va face un proiect ) cu o firma din germania '. Am inteles ca trebuie inscrisa in ROI (registrul operatorilor intracomunitari ) chiar daca nu este platitor de tva si va obtine un cui cu ro pe care il va folosi doar pt aceste operatiuni ; ce pasi trebuiesc urmati? formulare ? de la administratie ni s-a spus ca trebuie sa fii platitor de tva ca sa te inscrii in ROI
Cel mai recent răspuns: kikitam , utilizator 15:05, 17 Septembrie 2014
Buna ziua,

Imi este greu din informatiile oferite de dvs mai sus sa apreciez oportunitatea inregistrarii in TVA si in ROI. Va pot insa spune ca pentru inregistrarea in registrul operatorilor intracomunitari a unei SRL (presupun) se va face un dosar care cuprinde formularul de aici [ link extern ] .

Succes!
sa inteleg ca este obligatoriu inscrierea ca platitor de tva ? ca neplatitor de tva nu pot face operatiuni intracommunitare ?
Exista situatii in care va puteti inregistra in ROI fara a va inregistra in scopuri de TVA (de ex. cand livrarile de bunuri ori prestarile de servicii sunt ocazionale, cum pare a fi cazul expus de dvs.). Pentru a analiza concret optiunile si a lua o decizie in ce priveste oportunitatea inregistrarii in scopuri de TVA, cel mai bine ar fi sa discutati cu un fiscalist.
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva deductibil intracomunitar Campean79 Campean79 Buna ziua. Referitor la tva deductibil intracomunitar. Cum se plateste ?? Mai exact. Daca cumpar din Germainia o masina care e 10000 eur + 1900 eur TVA, si ... (vezi toată discuția)
Inscriere in registrul operatorilor intracomunitari roxana_c_09 roxana_c_09 Buna ziua, Sunt traducator PFA neplatitor de TVA si pentru a colabora cu diverse birouri din UE mi s-a cerut un nr de TVA. Din cate am inteles, pentru a ... (vezi toată discuția)
Pfa inregistrare in roi? flintes flintes Buna ziua ! In legatura cu inregistrarea mea ca PFA neplatitor de TVA in ROI mi sa raspuns. Pentru a desfasura o activitate in UE trebuie sa ma inscriu in ROI ... (vezi toată discuția)