avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Relatii personale cu copilul. Exercitarea in comun a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Relatii personale cu copilul. Exercitarea in comun a autoritatii parintesti

Buna ziua,
Am avut un proces privind exercitarea autoritatii parintesti. Mama copilului, sfatuita de avocat a deschis aceiasi cauza la 2 instante (domiciliul meu si al ei). Eu m-am prezentat la toate termenele la instanta la care era legal sa se desfasoare procesul, iar fosta sotie si-a trimis avocatul de 2 ori, apoi nu s-a mai prezentat. In acest timp, la cealalta instanta, unde eu nu stiam ca trebuie sa ma prezint, s-a dat un verdict...exercitarea autoritatii parintesti doar de catre mama, fara stabilirea unui program de vizita, fara nimic... totul bazandu-se pe declaratiile mincinoase ale fostei sotii, precum si ale avocatei, conform carora eu nu mai pot fi contactat si nimeni nu stie unde ma aflu.
S-a stabilit pensia alimentara, pe care nu stiam unde sa o platesc (nu cunosc noul domiciliu al copilului), asa ca am facut o bursa de studii pentru copil la ING, in care depun lunar o suma mai mare decat cea stabilita ca pensie alimentara.
Prin intermediul unei cunostiinte am aflat intamplator ca exista sansa ca domiciliul copilului sa fie in tara, iar fosta sa fie plecata in Italia. Ce demersuri pot intreprinde pentru a-mi vedea copilul.
Care sunt conditiile pentru a solicita exercitarea in comun a autoritatii parintesti?

Alte discuții în legătură

Custodie si pensie alimentara Flo123 Flo123 Divortat, sentinta definitiva si irevocabila, fetita a ramas la mama, eu platesc pensie alimentara. Dupa un an, fetita s-a mutat la mine, mama ei a plecat in ... (vezi toată discuția)
Nu imi pot vedea copilul- drept de vizita ratonu ratat ratonu ratat buna ziua, am si eu o mica problema... Am un copil, iar in urma procesului privind exercitarea autoritatii parintesti, a fost incredintat mamei sale.... nu ... (vezi toată discuția)
Decadere parinteasca Andrei9208 Andrei9208 Buna seara, Fata mea are aproape 4 ani, tatal ne-a parasit de la 2 luni a plecat in strainatate, dupa care eu cand avea fata aproape 2 ani mi-am facut o noua ... (vezi toată discuția)