avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nu imi pot vedea copilul- drept de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nu imi pot vedea copilul- drept de vizita

buna ziua,
am si eu o mica problema...
Am un copil, iar in urma procesului privind exercitarea autoritatii parintesti, a fost incredintat mamei sale.... nu s-au stabilit date de vizita... nimic...
De un an si jumatate tot incerc sa il vizitez... de fiecare data ma lovesc de lipsa unui raspuns din partea mamei si de replici batjocoritoare din partea prietenelor ei.
Mentionez ca am domiciliul in sectorul 5, am fost prezent la toate termelele procesului, dar nu am apelat la avocat decat in ultima faza. In acest timp, mama copilului a deschis acelasi proces (aceleasi cauze, aceleasi parti) si la judecatoria sector 6 (unde are domiciliul), semnaland faptul ca nu stie unde am domiciliul si ca nu ma poate contacta.
In ambele procese a fost reprezentata de acelasi avocat, care a sustinut in instanta ca nu pot fi contactat, desi ne intalneam periodic la judecatoria sectorului 5, unde prezenta documente privind incapacitatea clientei sale de a se prezenta la proces!
Deoarece nu stiu unde sta in acest moment, am decis ca pensia alimentara cuvenita copilului sa o platesc sub forma unei burse de studii... tinand cont ca suma a fost destul de mare, sunt cu vreo 2 luni in urma, dar pot sa ajung la zi, nu-i bai..
Intrebarea mea este destul de simpla.... ce pot face sa imi vad copilul? este necesara o hotarare judecatoreasca?
Avand in vedere ca hotararea judecatoreasca pe care o aveti in prezent cu stabileste program de vizitare, este necesara introducerea unei astfel de actiuni pentru a o putea obliga pe mama copilului sa va acorde vizitele la care aveti dreptul. De asemenea, in functie de situatia concreta, aveti posibilitatea de a solicita instantei custodia comuna a minorului urmand ca in acest caz, sa beneficiati de mai mult control asupra deciziilor ce sunt luate cu privire la minor.
Va multumesc pentru raspuns.... Ma asteptam sa existe si alta varianta in afara instantelor, dar...
M-am gandit foarte serios si la aceasta alternativa, dar, daca voi ajunge in instanta voi face tot ceea ce este necesar ca impotriva fostei, precum si impotriva avocatului sa fie luate masurile prevazute de lege... ceea ce au facut se numeste sperjur, din cate cunosc...
Va rog sa imi spuneti ce demersuri pot face in aceasta privinta... respectiv cui sa ma adresez?
daca un avocat minte in instanta nu poate fi pedepsit!?
Ultima modificare: Luni, 15 Iulie 2013
gi-jane2, moderator
in urma procesului privind exercitarea autoritatii parintesti, a fost incredintat mamei sale....

Ori exercitare a autoritatii parintesti (dupa noul cod civil) ori incredintare (dupa codul civil vechi).

Probabil ca va referiti la codul nou in ceea ce priveste exercitarea autoritatii parintesti.
Daca este asa atunci beneficiati deja de "custodia comuna" adica de exercitarea in comun de catre ambii parinti a autoritatii parintesti. In schimb, locuinta minorului a fost stabilita la mama sa. Nu ar trebui sa confundati stabilirea locuintei cu incredintarea spre crestere si educare.

Tot ceea ce mai aveti de facut este sa solicitati in instanta si un program de vizita.
Angajati totusi un avocat specializat in probleme de familie pentru ca mai este de discutat si in privinta pensiei de intretinere a minorului.
rectific... S-A DISPUS EXERCITAREA AUTORITATII PARINTESTI DOAR DE CATRE MAMA, IAR STABILIREA DOMICILIULUI MINORULUI LA BUNICA DIN PARTEA MAMEI...
K.... am inteles, trebuie sa platesc un avocat pentru a-mi putea vedea copilul!
partea a doua:
CE MASURI POT LUA IMPOTRIVA MAMEI SI AVOCATULUI CARE AU MINTIT IN INSTANTA?
mentionez ca am solicitat documente din care sa rezulte ca m-am prezentat la proces la judecatoria sectorului 5, am chitanta de la avocat, am taxele platite e.t.c.
Tinand cont ca au existat vicii de procedura generate de declaratiile mincinoase ale fostei, care era prezentata in instanta de un avocat, ce pot face impotriva lor? cui ma pot adresa? baroului? prezint documentele in instanta la urmatorul proces (consider ca pot fi considerate a fi relevante in luarea unei decizii de catre instanta)?
pot prezenta ca probe in instanta mail-urile prin care solicit sa imi vad copilul?
chiar nimeni nu stie ce i se poate intampla unui avocat care isi sprijina clientul sa minta in instanta?
vreau sa fac o plangere impotriva lui... atat!
intrebarea mea este foarte simpla: unde pot face o plangere impotriva unui avocat si a clientului lui?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare domiciliul copilului teodorteo teodorteo As dorii sa stiu daca trebue sa redeschid proces pt custodia copilului daca in urma divortului el a fost incredintat mamei lui iar in prezent el sa reintors ... (vezi toată discuția)
Acceptare probe in instanta si incadrare juridica a faptelor ratonu ratat ratonu ratat Buna ziua, In urma relatiei de concubinaj a rezultat un copil. Dupa ce ne-am despartit am incercat sa pastrez legatura cu copilul. Mi s-a refuzat in mod ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor ratonu ratat ratonu ratat voi fi foarte succint: fosta sotie m-a dat in judecata la 2 instante diferite (domiciliul mei si al ei), solicitand incredintarea minorului. La judecatoria ... (vezi toată discuția)