Buna ziua,
In urma relatiei de concubinaj a rezultat un copil. Dupa ce ne-am despartit am incercat sa pastrez legatura cu copilul. Mi s-a refuzat in mod constant acest drept.
In 2011 am fost chemat in instanta la Judecatoria sector 5, unde am eu domiciliul (stabilire pensie alimentara si exercitarea doar de catre mama a aut parintesti). M-am prezentat la toate termenele, dar, in acelasi timp, aceiasi cauza era judecata si la Judecatoria sectorului 6, unde are domiciliul mama copilului.
Mama copilului era reprezentata in ambele instante de catre acelasi avocat!
La Judecatoria sectorului 5 solicitau amanarea procesului, iar la Judecatoria sectorului 6 se prezentau cu martori care declarau ca nu ma interesez de copil si ca nimeni nu ma poate contacta, deoarece am disparut de pe TerraX-(.
A castigat la Judecatoria Sector 6, iar eu de 4 ani de zile nu mi-am vazut copilul...
Mentionez ca in perioada procesului aveam o stare financiara destul de precara...
In acest moment am un venit de cca 1000 de euro lunar... nu este mult, dar nici putin. Pensia alimentara a fost stabilita la 175 lei pe luna. Deoarece mama copilului nu a transmis nici o modalitate de plata a pensiei alimentare, am luat decizia sa depun banii (nu cat a stabilit instanta, ci 25 % din venitul meu lunar) intr-un cont asociat unei burse de studii (pe numele minorului).
In acest moment am redeschis procesul.
Am doua intrebari:
1. Pot face dovada faptului ca am incercat sa imi vad copilul, dar nu mi s-a raspuns la nici un e-mail. Exista programe care pot semnala daca un e-mail este deschis/citit. Am folosit un asemenea program.
Pot utiliza aceste mail-uri in instanta pentru a demonstra ca am incercat sa vad copilul?
2. Dupa incheierea procesului as dori sa ma indrept impotriva primului avocat, deoarece nu mi se pare normal ca un avocat sa minta si sa sustina incalcarea legii. In mod normal, avocatul trebuia sa comunice Judecatoriei sector 6 faptul ca aceiasi cauza se judeca si la Judecatoria sector 5.
Va rog sa imi spuneti ce pasi am de urmat pentru a semnala comportamentul avocatului.
Va multumesc.
Puteti formula o actiune prin care sa solicitati un program de vizita, si revenirea asupra exercitării aut parintesti ( cf dispozițiilor actuale, regula este custodie comuna), si cu siguranța va veti putea vizita sau chiar lua copilul la Dvs, cf hotărârii instantei. Cu privire la Dnul avocat, este pierdere de vreme, ptr ca nu puteti schimba solutia data la momentul respectiv.
1. Puteti depune orice probe care demonstreaza ca ati incercat sa luati legatura cu minorul: e-mailuri, ordine de plata prin care ati virat banii in contul bursei de studii, martori, interogatoriul paratei.
2. Din pacate, nu aveti o cale de a va indrepta impotriva avocatului partii adverse pentru anumite cai prin care a incercat sa isi exercite profesia.
Nu doresc sa ma indrept impotriva avocatului pentru a schimba solutia la primul proces.
Doresc sa aflu unde pot semnala derapajul acestui avocat (Barou, Parchet, Mega ImageX-(). Sunt constient ca legile normale, cum sunt cele referitoare la sperjur nu sunt aplicabile avocatilor, dar ma gandesc ca exista un cod deontologic al acestei bresle...
Am inteles ca nu am nici o sansa sa ii provoc frisoane unui avocat care a mintit cu buna stiinta in fata instantei!
Dar vreau sa stiu unde pot semnala acest fapt... atatX-(
Va multumesc.
recurs
ratonu ratat
Am reusit performanta ca doar fosta sotie sa exercite autoritatea tutelara.... motivul este unul destul de ciudat, respectiv, eu ma prezentam in instanta la ... (vezi toată discuția)