avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare domiciliul copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare domiciliul copilului

As dorii sa stiu daca trebue sa redeschid proces pt custodia copilului daca in urma divortului el a fost incredintat mamei lui iar in prezent el sa reintors inapoi la mine si nu mai vrea sa locuiasca cu mama lui.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: piticut86 , utilizator 16:22, 15 Iulie 2013
In situatia in care copilul este inca minor, puteti formula o actiune in instanta pentru stabilirea custodiei comune. Aceasta este regula potrivit Noului Cod Civil. Daca doriti sa obtineti custodie unica, trebuie sa invocati motive intemeiate in sustinerea cererii, deoarece numai prin exceptie se mai acorda custodie unica.
are 14 ani.Mama lui neavand un domiciliu stabil,a fost purtat dintro parte in alta iar acum copilul nici nu vrea sa mai auda macar sa mearga sa o viziteze pe mama lui.Eu normal as dorii informatii sa stiu ce demersuri sa fac sa am un act care sa imi ateste cum ca acum copilul este la mn. Va multumesc
Solicitati in instanta exercitarea autoritatii parintesti in comun de catre ambii parinti precum si stabilirea domiciliului minorului la dvs..
Avand peste 10 ani minorul va fi ascultat de catre instanta iar cuvantul sau poate fi decisiv in luarea unei hotarari de stabilire a domiciliului sau la dvs , adica la tata.
Copilul a fost incredintat mamei, adica ea are custodia unica asupra copilului?Daca ea are custodia unica asupra copilului inseamna ca platiti si pensie alimentara pentru copil, nu?Ar trebuii ca dvs daca platiti pensie alimentara sa cereti custodia comuna si sa se diminueze pensia alimentara avand in vedere daca se va stabili domiciliul copilului la dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincredintarea minorei de 14 ani spre tata eceamihaela eceamihaela fata a fost incredintata mamei la varsta de 2 ani dupa divort . mama a plecat de 9 ani sa lucreze in strainatate si vine o data pe an acasa iar fata a fost in ... (vezi toată discuția)
Divort - copil minor - situatie locativa delicata SergeM SergeM Locuiesc impreuna cu cumnata mea si copilul acesteia (6 ani) in casa parintilor mei(mama este decedata, nu s-a facut succesiunea), In urma cu cca 2 ani fratele ... (vezi toată discuția)
Custodie copil. ghebosel_leu ghebosel_leu buna ziua,am divortat de 3 ani,impreuna avem o fetita de 11 ani ,in urma hotararii jucatoresti fetita a ramas la fosta sotie,acuma am cazut de acord verbal cu ... (vezi toată discuția)