avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie copil.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie copil.

buna ziua,am divortat de 3 ani,impreuna avem o fetita de 11 ani ,in urma hotararii jucatoresti fetita a ramas la fosta sotie,acuma am cazut de acord verbal cu fosta sotie ca fetita sa-mi fie mie incredinta dupa ce se termina anul scolar(iunie 2013),va rog sa imi spuneti si mie ce pasi legali trebuie facuti ca fetita sa imi fie mie incredintata,mai mentionez ca fetita este de acord sa vina sa locuiasca cu mine.va multumesc. mentionez ca la momentul acesta mi se retine pensie alimentara.
Ultima modificare: Duminică, 3 Februarie 2013
ghebosel_leu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:26, 3 Februarie 2013
Poate sa vina sa locuiasca la dvs fara alte formalitati.
Daca vreti o hotarare, va adresati instantei cu cerere ca domiciliul copilului sa fie la dvs, iar autoritatea parinteasca s-o exercitati in comun cu mama.
Pentru a avea legal stabilita la dvs locuinta va trebui sa aveti o hotarare judecatoreasca in acest sens.

Prin urmare, actiune in instanta pentru stabilirea custodiei comune, a locuintei la dvs, pentru ca mama sa plateasca pensie alimentara si eventual ca dvs sa ridicati alocatia minorei.

Minora va fi audiata de catre instanta, iar la domiciliul dvs se va efectua o ancheta sociala pt a stabili conditiile de locuit, chiar daca va intelegeti cu mama asupra acestor aspecte si chiar daca minora este de acord sa se mute la dvs.
va multumesc foarte mult,o zi buna,la revedere.
As incerca sa evit partea cu instanta, desi ar avea cea mai buna forta juridica...
Depinde exact ce doriti, demersurile ar trebui sa le incepeti daca mergeti in instanta, ca dureaza...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie si pensie alimentara Flo123 Flo123 Divortat, sentinta definitiva si irevocabila, fetita a ramas la mama, eu platesc pensie alimentara. Dupa un an, fetita s-a mutat la mine, mama ei a plecat in ... (vezi toată discuția)
Divortata si plecata cu un copil minor di romania in strainatate cu acordu tatalui walterrone walterrone buna ziua .sun divortata de 2 ani si am o fetita de 4 ani,mia fost incredintata mie dar cu dreptul asupra copilului sa se faca in comun de ambi parinti si sa ... (vezi toată discuția)
Avem custodie comună cu domiciliul la mama pentru fiica noastră, însă acum fosta soție vrea s-o abandoneze și să-și refacă viața. cum să opresc șantajul și amenințările ei? geoxgeorge1983 geoxgeorge1983 Buna seara Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat Sunt divortat de cateva luni si avem impreuna o fetita de 6 ani Divortul a fost pe cale amiabila , la ... (vezi toată discuția)