avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Afilierea scarii A la Asociatia de Proprietari ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Afilierea scarii A la Asociatia de Proprietari infiintata pe scara B dintr-un bloc de locuinte.

Buna ziua,

As avea rugamintea sa ma ajutati cu aceasta problema, mentionez ca scara A nu este constituita in nici un fel de organizatie/asociatie.
In ce conditii si care sunt pasii de urmat respectiv documentele de completat pentru aceasta actiune?
Daca necesita modificari/completari documentele asociatiei de proprietari la care se va face afilierea? Daca da, care sunt acestea?
Multumesc anticipat!
Astept un rapsuns.
Cel mai recent răspuns: OUG692010 , utilizator 11:46, 2 Septembrie 2014
Da, proprietarii scarii A se pot afilia asociatiei infiintate pe scara B:

- sa existe o hotarare a AG extraordinare a scarii B cu singurul punct pe ordinea de zi: acordul pentru primirea in asociatia lor si a scarii A;
- pe scara A se constituie un comitet ad-hoc de initiativa care sa convoace o AG a proprietarilor scarii A si in care sa hotarasca ca vor sa faca parte din asociatia infiintata la scara B;

Urmeaza tabelul cu semnaturi pentru acordul la statut, tabelul cu semnaturi si completarea rubricilor pentru acordul de asociere la deja infiintata asociatie de proprietari, procesul verbal al celor doua AG (de pe scara A si scara B)

Prezentarea modificarilor si adaugirilor de statut si acord de asociere la judecatorie pentru instiintare.
Anuntarea furnizorilor despre noua componenta a asociatiei (sc. A si sc.B).
Unificarea a doua scari (sau mai multe) intr-o asociatie de proprietari, indiferent ca una din ele este deja constituita in asociatie de proprietari sau nu, necesita parcurgerea tuturor etapelor legale de infiintare a unei noi asociatii de proprietari.
In partea dreapta a acestei pagini la "Documente utile" am postat lista cu intreaga documentatie ce trebuie depusa la judecatorul delegat .
www.avocatnet.ro/content/con...
Va multumesc pentru raspunsuri, au fost de mare ajutor!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aderare la asociatia de proprietari cretuadrian cretuadrian Buna ziua, In complexul nostru a fost infiintata asociatia de proprietari pe 10 blocuri, intre timp au mai fost construite cateva blocuri. Cum pot adera ... (vezi toată discuția)
Extindere asociatie de proprietari nicusofia nicusofia Buna ziua. Am si eu urmatoarea problema: asociatia mea este formata din 4 blocuri si acum am primit o adresa de la un alt bloc care ar vrea sa faca parte din ... (vezi toată discuția)
Drept de vot in adunarea generala Monitulescu Monitulescu Buna ziua, Imi poate spune cineva in ce masura pot conta voturile in cadrul Adunarii Generale si daca proprietarii pot fi alesi in structurile de conducere ... (vezi toată discuția)