avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate face cont in banca unui copil minor?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate face cont in banca unui copil minor?

Buna ziua,
Vreau sa stiu daca se poate face cont in lei unui minor si imputernicit sa fie tatal pan al 18 ani?
Iar daca tatal este dator si urmarit de catre banci cu datorii foarte mari, ii poate afecta banii din contul minorului?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: amstaffun , utilizator 11:47, 10 Septembrie 2014
De putut se poate, cunosc cazul unui minor (sub 14 ani, deci fara CI, dar cu CNP) care are un cont bancar unde i s-a virat o suma consistenta.
Da, dar cat de mult afecteaza banii minorului daca tatal are datorii si este pus sub executare silita, el fiind imputernicit?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un minor , poate avea deschis un cont in banca . Teoretic...creditorii tatalui nu ajung la acest cont , pt. a-l executa in contul datoriilor. Insa , daca fac verificari mai amanuntite , pot demonstra si pot executa acel cont / un minor nu are cum sa obtina venituri , iar din alte surse , trebuiesc demonstrate.
pana la varsta de 14 se poate face depozit bacar pe numele copilui dar trebuie sa semneze ambii pariti contractul, iar de la 14 ani copilul poate sa detina un cont bancar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depozit/cont bancar minor delia pop delia pop Buna seara! Se poate sa fac un cont bancar sau un depozit pe numele unui minor? Si sa aiba acces la el după varsta de 18 ani? (vezi toată discuția)
Cont bancar pe numele unuia dintre soti, eventuala succesiune ContSters359971 ContSters359971 Buna ziua Situatia este urmatoarea: am intr-un cont bancar deschis pe numele meu niste banuti care sunt ai copilului, bani primiti de la botez, bunici, etc., ... (vezi toată discuția)
Titular cont cu imputernicit- riscuri anaduzsardi anaduzsardi buna ziua! sunt titularul unui cont de economii la banca. am desemnat ca imputernicit pe fiul meu,sa poata avea acces la bani. intrebare: in cazul in care ... (vezi toată discuția)